Az Anderlechtnél kezd, az AZ ellen zár a Ferencváros az El-ben

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.08.31. 20:20
Glenn Strömberg húzta ki a Ferencváros nevét a pénteki sorsoláson (Fotó: Getty Images)
Mint az várható volt, a Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szombaton nyilvánosságra hozta az Európa-liga főtáblájának pontos programját, amelyből kiderül, hogy a Ferencváros az Anderlecht otthonában kezdi a szereplést és az AZ-t fogadva zárja le, míg a Tottenham a második körben érkezik Budapestre, a másik első kalapos ellenfél, az Eintracht Frankfurt pedig a 7. fordulóban várja a zöld-fehéreket.

 

Pénteken ellenfeleket kapott a Ferencváros az UEFA Európa-liga alapszakaszában, szombaton pedig a részletes menetrend is kiderült. Ennek értelmében a Fradi az Anderlecht otthonában kezdi meg a szereplését szeptember 25-én szerdán, este kilenctől. Nyolc nap múlva pedig érkezik az egyik első kalapos ellenfél, a Tottenham Hotspur, az angolok október 3-án 18.45-től lépnek pályára a Groupama Arénában. Három héttel később a harmadik fordulóban ismét hazai meccs vár a zöld-fehérekre, a francia Nice október 24-én szintén 18.45-kor játszik a Ferencvárossal Budapesten.

Az alapszakasz első felét november 7-én csütörtökön, 21 órától a Dinamo Kijev ideiglenes otthonában zárja a magyar bajnok, a második felét pedig hazai pályán, a Malmőt fogadva kezdi november 28-án csütörtökön, ugyancsak 21 órától. Az idei utolsó El-meccsét Görögországban, a PAOK vendégeként vívja a Fradi, december 12-én 18.45-től. A hetedik fordulóban a másik első kalapos, az Eintracht Frankfurt lesz az ellenfél, ez lesz az alapszakaszban az utolsó idegenbeli fellépése a csapatnak. Egy héttel rá, január 30-án 21 órától pedig véget is ér a ligafázis, a zöld-fehérek Pascal Jansen vezetőedző korábbi együttesét, az AZ Alkmaart fogadják.

Az Európa-liga főtábláján két magyar játékost foglalkoztató klub érintett még, s mindkettő német: a Hoffenheim (Szalai Attila) és az Eintracht Frankfurt (Lisztes Krisztián). Előbbi a dán Midtjylland ellen kezd idegenben, majd sorrendben játszik a Dinamo Kijev (otthon), a Porto (idegenben), a Lyon (o), a Braga (i), az FCSB (o), a Tottenham (o), és az Anderlecht (i) ellen. Az Eintracht a Victoria Plzen ellen indítja a sorozatot hazai pályán, majd sorrendben következik a Besiktas (i), az RFS (o), a Slavia Praha (o), a Midtjylland (i), a Lyon (i), a Ferencváros (o), végül a Roma (i).

Mint ismert, az új kiírástól megreformálták a sorozatot az UEFA illetékesei, s a korábbi 32 helyett 36 gárda került a főtáblára, ám csoportok helyett egy 36-os tabellán rangsorolják a csapatokat. Mindenki négy mérkőzést játszik hazai pályán, négyet idegenben. A közös tabella első nyolc helyezettje bejut a nyolcaddöntőbe, míg a kilencediktől a 24. helyig végzőket párokba állítják, és rájátszásban döntik el, kik csatlakozhatnak a már továbbjutottakhoz – onnantól a klasszikus kieséses szisztémában folytatódik a viadal a döntőig. A tabellán a 25.-től a 36. helyig végző együttesek kiesnek, számukra véget ér az európai kupaidény (azaz nincs már átjárás a Konferencialigába).

UEFA EURÓPA-LIGA 
A FERENCVÁROS PROGRAMJA A FŐTÁBLÁN
1. forduló, szeptember 25., szerda
21.00: Anderlecht–FTC
2. forduló, október 3., csütörtök
18.45: FTC–Tottenham Hotspur
3. forduló, október 24., csütörtök
18.45: FTC–Nice
4. forduló, november 7., csütörtök
21.00: Dinamo Kijev–FTC
5. forduló, november 28., csütörtök
21.00: FTC–Malmö FF
6. forduló, december 12., csütörtök
18.45: PAOK–FTC
7. forduló, január 23., csütörtök
21.00: Eintracht Frankfurt–FTC
8. forduló, január 30., csütörtök
21.00: FTC–AZ Alkmaar 
 

Az első négy forduló programja

 

A második négy forduló programja

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik