Döntetlent játszott Rómában a jól hajrázó Athletic Bilbao

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2024.09.26. 22:56
NurPhoto via AFPFotó: AFP
Az Európa-liga alapszakaszának 1. fordulójában az AS Roma 1–1-et játszott odahaza az Athletic Bilbaóval.

 

EURÓPA-LIGA, ALAPSZAKASZ
1. FORDULÓ
AS Roma (olasz)–Athletic Bilbao (spanyol) 1–1 (1–0) 
Róma, Olimpiai stadion. Vezette: Kabakov (bolgár)
Roma: Svilar – Mancini, Ndicka, Hermoso – Celik (Abdulhamid, 71.), Manu Koné (L. Paredes, 82.), Cristante, Baldanzi (Pisilli, 63.), Angelino – Dybala (Soulé, a szünetben), Dovbik (Shomurodov, 82.). Vezetőedző: Ivan Juric
Bilbao: Agirrezabala – Gorosabel (De Marcos, 69.), Vivian (Unai Núnez, 80.), A. Paredes, Berchiche – Prados (Ander Herrera, 60.), Galarreta – Inaki Williams, Unai Gómez (Berenguer, 69.), Djaló (Nico Williams, 60.) – Guruzeta. Vezetőedző: Ernesto Valverde
Gólszerző: Dovbik (32.), ill. A. Paredes (85.)

Az AS Roma új mestere, Ivan Juric az Udinese legyőzése után edzői karrierje első európai kupamérkőzésén Ernesto Valverde és a Bilbao ellen „meccselhetett”. Kissé tartalékosan lépett pályára a vendégcsapat, de a hajrá előtt beállt Nico Williams, akinek ez volt az első európai kupamérkőzése klubszínekben, a sérült kapust, Unai Simónt pedig jól helyettesítette Agirrezabala. 

A baszkok védelme csak egyszer ingott meg igazán, de akkor Artem Dovbik gólt szerzett: az ukrán támadó első három római mérkőzésén nem talált a kapuba, azóta három mérkőzésen háromszor volt eredményes. 

Nem ment Paulo Dybalának, akit a szünetben lecseréltek egy kisebb sérülés miatt, de az ő helyére beálló Matías Soulé sem váltotta meg a világot. Többet is cserélt Juric, ám Valverde változásai sültek el jobban, a Berenguer, Unai Núnez páros teremtett helyzetet az előző idény egyik nagy bilbaói felfedezettjének, Aitor Paredesnek, a védő pedig az ötösről a jobb alsóba fejelte a labdát. 

Az utolsó percekben már nem szaggatták az istrángot a felek, megelégedtek az egy ponttal: a vezetés megszerzése után érthetetlenül visszaállt a Roma, és nem tudott már felpörögni a hajrára; ha nem is játszottak csúcsformában, de mentek előre becsülettel a vendégek. 

Döntetlen a jutalom.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik