Pascal Jansen: Van tapasztalatom az Anderlecht ellen!

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
• Brüsszel
Vágólapra másolva!
2024.09.24. 19:04
Pascal Jansen (Fotó: Koncz Márton)
Kedd kora délután megérkezett a Ferencváros Belgiumba, ahol szerdán 21 órától az Anderlecht otthonában kezdi meg El-főtáblás szereplését. Nem tartott a csapattal az eltiltott Raul Gustavo és a fejsérüléssel bajlódó Cebrail Makreckis. Pascal Jansen vezetőedző a pálya talajától nincsen elragadtatva.

 

– Kellemes emlékei lehetnek az Anderlechtről… Legutóbb a Konferencialiga negyeddöntőjében az AZ Alkmaar vezetőedzőjeként játszott a belga csapat ellen, és továbbjutottak tizenegyesekkel. Tudott abból a párharcból bármi tapasztalatot átmenteni a mostani összecsapásra?
– Valóban sikerült már legyőzni az Anderlechtet, a párharc második mérkőzése fantasztikusan sikerült, kettő nullára győztünk, nem túlzás, nekiestünk az Anderlechtnek – felelte a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Pascal Jansen vezetőedző. – Végül tizenegyesek döntöttek, és mi jutottunk tovább.

– Ezer sebből vérzik az Anderlecht, a napokban Brian Riemer vezetőedzőtől is megváltak, helyét ideiglenesen egy fiatal szakember, David Hubert vette át. Előny vagy hátrány ez a Ferencvárosnak?
– Brian Riemerrel jól ismerjük egymást, remek edző, sok sikert kívánok neki következő klubjánál. Az élet ilyen, a profi futballban pillanatok alatt változik minden. Vezetőedzőként különösen fel kell készülni mindig minden eshetőségre. Biztos vagyok benne, más stílusban futballozik az Anderlecht, mint tette azt korábbi vezetőedzőjével, meglátjuk, szerda este milyen hadrendet választ. Nagy elemzésekbe nem tudtuk belebonyolódni, hiszen az új edző mindössze a Charleroi elleni mérkőzésen ült a kispadon.

– A kinevezésekor támadó futballt ígért. Kezdhet-e Belgiumban Varga Barnabás és Matheus Saldanha egyszerre a kezdőcsapatban?
– Nem tágítunk attól a filozófiától, amit az elején választottunk. A Ferencvárosnál ez egyfajta elvárás is. De… A nemzetközi szint teljesen más, mint a hazai bajnokság, nem érdemes, pontosabban nem fair a kettőt összehasonlítani. Ne felejtsük, az Európa-liga a második legerősebb sorozat a kontinensen, idáig nem könnyű eljutni. Van tapasztalatom az Anderlecht elleni mérkőzésekben, de akkor is teljesen különböző kilencven percet játszottak a csapatok.

– A pálya szemlátomást pocsék állapotban van, a meccs előtti edzést megelőzően legalább száz galamb eszegette nyugodtan a fűmagokat. Mennyire zavarhat be a rossz talaj?
– A pálya és a gyep minősége mindig fontos, hiszen az is meghatározza, hogyan kivitelezhető az adott napi taktika. Megnéztük a pályát, megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni a szerdai összecsapásból.

– Raul Gustavo eltiltása miatt nem utazott a csapattal, de mi a helyzet Cebrail Makreckisszel?
– Jobb oldali védőnk fejsérülést szenvedett az MTK otthonában, az orvosi stábbal egyeztetve úgy döntöttünk, ezt a mérkőzést ki kell hagynia. Reméljük, a hétvégi, Puskás Akadémia elleni találkozóra már rendben lesz. De ugyanúgy bízom abban a játékosban is, aki szerda este a helyén pályára lép.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik