Az UEFA kitiltással bünteti a Fradi szurkolóit

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.10.17. 11:51
Büntetést kapott a Ferencváros (Fotó: fradi.hu)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága megbüntette a Ferencvárost. A klubnak csaknem 24 millió forintnyi pénzbüntetést kell fizetnie, míg a szurkolókat egy vendégmérkőzésről tiltották ki – ezt a szankciót két évre felfüggesztették.

A Európai Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságának legfrissebb közleményében több csapat is büntetést kapott. Többek között a Legia Warszawa, az Athletic Bilbao, a Celtic, a Lille és a magyar bajnok Ferencváros is büntetést kapott.

A közlemény szerint a „csapat helytelen magatartása” révén kapnak büntetést a zöld-fehérek. Az UEFA vendégszektorból érkező tárgyak dobálása, pirotechnikai eszközök használata és a stadionban okozott károk miatt indított vizsgálatot a magyar bajnoki címvédő ellen.

A helytelen magatartás miatt 9 ezer euróra, azaz 3.6 millió forintra, míg a károkozásért 10.5 ezer euróra (4.2 millió forint) büntették a Ferencvárost. Emellett az UEFA kötelezte az FTC-t, hogy 30 napon belül vegye fel a kapcsolatot az Anderlechttel a szurkolók okozta károk (négy megrongált szék és egy WC) rendezése ügyében. 

A pirotechnikai eszköz használata miatt 40 ezer eurót (16 millió forintot) kell fizetnie a klubnak, ráadásul az FTC-szurkolókat egy idegenbeli mérkőzésről ki is tiltották, ez utóbbi döntést két évre felfüggesztették.

A Ferencváros az első fordulóban 2–1-es vereséget szenvedett az Anderlecht vendégeként, majd Budapesten a Tottenham nyert 2–1-re. A 3. fordulóban az FTC a Nice-t fogadja, a következő idegenbeli El-mérkőzése a Dinamo Kijev ellen lesz a Ferencvárosnak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik