Az új Schumachernek tartják

Vágólapra másolva!
2005.10.06. 14:50
Címkék
David Richards, a BAR-Honda korábbi csapatfőnöke szerint Fernando Alonso lehet a következő Michael Schumacher" - legalábbis abban a tekintetben, hogy minden szempontból kiemelkedik a riválisok közül, ahogyan azt a hétszeres világbajnok is tette országlása éveiben.
Az újdonsült világbajnok immár ábrándos tekintettel meredhet a semmibe Szuzukában
Az újdonsült világbajnok immár ábrándos tekintettel meredhet a semmibe Szuzukában
Az újdonsült világbajnok immár ábrándos tekintettel meredhet a semmibe Szuzukában
Az újdonsült világbajnok immár ábrándos tekintettel meredhet a semmibe Szuzukában

Az újdonsült világbajnok Alonsót elsősorban csapata, a Renault első embere, Flavio Briatore szokta szemérmetlenül dicsérni, de most Sir Frank Williams, a Williams-BMW csapatfőnöke, valamint a korábbi BAR-vezér, David Richards is elismerően nyilatkozott a spanyolról.

Fernando megérdemli a világbajnoki címet. Azért nyert, mert elég jó volt ahhoz, hogy nyomás alatt tartsa a gyorsabb McLareneket, mindig a nyakukon lógjon, és ki tudja használni, amikor hibáztak" - vélekedett Williams a 24 esztendős spanyol pilótáról.

Richards még ennél is tovább ment. Ha egy fél éve kérdeznek, még azt mondtam volna, Alonso és Räikkönen együtt emelkednek majd ki a mezőnyből, de azt hiszem, Fernando személyében most már az új Michael Schumachert köszönthetjük" - mondta arra utalva, hogy a Formula-1 történetének legfiatalabb világbajnoka nem csak többi riválisánál, hanem elsőszámú üldözőjénél, a McLaren finn pilótájánál is jobb.

Közben Flavio Briatore sem hagyta ki az újabb lehetőséget, hogy fényezzen valakit, és ezúttal saját magát választotta. Amikor Jenson Button helyére leszerződtettem Fernandót, mindenki azt mondta, nagy hibát követek el, aminek katasztrofális következményei lesznek. Létezik egyfajta belső megérzés, ami segít felismerni, melyik pilótában van meg az egyedülálló, kiugró tehetség. Vagy megvan benned a képesség, hogy felismerd ezt, vagy nem - és bennem megvan."

A Renault és Alonso azonban nem ül a babérjain, és a hétvégi Japán Nagydíj előtt már a konstruktőr-világbajnoki cím megszerzéséért dolgoznak az istállónál. Elszántak vagyunk, és a konstruktőrök versenyében is nyerni akarunk. Persze nagyon örülünk az eddigi sikereknek, és talán egy kicsit könnyedebben is állunk a munkához, de az elszántságunk nem változott semmit" - árulta el Bob Bell, a Renault technikai igazgatója. Ha bármelyik csapat egyik autója nem szerez pontot a hátralévő két futamon, az az istálló valószínűleg lemondhat a vb-címről. Így aztán minden apró részletre nagyon oda kell figyelnünk, és továbbra is a megbízhatóságot kell előtérbe helyeznünk a gyorsasággal szemben" - vélekedett a szakember.

A Japán Nagydíj első szabadedzéseire holnap, az időmérőre szombaton, míg a futamra vasárnap hajnalban kerül sor.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik