Elnökválasztás előtt az atlétikai szövetség; a PSG-t fogadja a Veszprém

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.09.18. 23:29

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk:

 

Elnökválasztásra készül a Magyar Atlétikai Szövetség. Az elnöki poszt egyetlen jelöltje a hivatalban lévő Gyulai Miklós. Négy elnöki ciklussal a háta mögött is maradtak-e még elvégzendő feladatok? – kérdeztük a MASZ-t 2009 óta irányító sportvezetőt. „A magyar atlétika és a MASZ jelenlegi vezetése egy hosszú távú stratégiai munka közepén jár – mondta a Nemzeti Sportnak Gyulai Miklós. Hozzátette: a 2024 és 2028 közti időszakban a különböző korosztályos és felnőtt-világversenyek kapcsán már nem a mennyiségben, hanem a minőségben kell gondolkodni. „Szeretnénk, ha a világversenyeken részt vevő atlétáink kétharmada esélyes lenne minimum a fináléra.”

Mégis lesz meccs! A Mezőörs KSE és a Paksi FC eredetileg szeptember 15-én csapott volna össze a Magyar Kupa fordulójában, a Győr-Moson-Sopron vármegye I. osztályban szereplő klub pályáját viszont az esőzés használhatatlanná tette. A mezőörsiek megpróbálták elérni, hogy a találkozót elhalassza az MLSZ, kérelemmel fordultak a szövetséghez, hogy a Paksi FC-nek is megfelelő október 9-i időpontban legyen a mérkőzés, ám a beadványt elutasították. Szőke Barnabás, a Mezőörs elnöke felülvizsgálati kérelemmel fordult az MLSZ-hez, s a beadvány elérte a célját: a Fellebbviteli Bizottság döntése értelmében a mérkőzést le kell játszani.

A Paris Saint-Germain férfi kézilabdacsapata legutóbb hét éve távozott győztesen a királynék városából, míg a legutóbbi, Veszprém Arénában rendezett mérkőzésen – szinte napra pontosan két éve – a hazaiak 36–34-re győztek. A PSG fő fegyvere éveken át a világ két legjobb játékosa, a dán Mikkel Hansen és a francia Nikola Karabatic volt, de már egyikük sem kézilabdázik, az olimpia után visszavonultak, de erre persze nem lehet alapozni, hiszen így is világklasszisok húzzák a párizsi együttest. A veszprémi irányító, Jehja el-Dera arról beszélt, furcsa lesz a PSG-hez távozó Jahja Omar ellen pályára lépni, hiszen jó barátságban vannak.

A NEMZETI SPORT NAPILAPOT DIGITÁLIS FORMÁBAN ITT OLVASHATJA EL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik