Formula-1: lengyel pilóta a Saubernél

Vágólapra másolva!
2005.12.20. 12:44
Címkék
A Formula-1-s versenysorozatban idén még a középmezőny alsó feléhez tartozó Sauber csapata lengyel pilótával erősítette meg sorait. A következő szezonban viszont már a BMW gyári csapataként induló, így merészebb álmokat is szövögető teamben a lengyel Robert Kubica (képünkön) lesz a harmadik számú, illetve tesztpilóta.
A huszonegy éves fiatal lengyel versenyző a Renault kötelékébe tartozott eddig és a közelmúltban már tesztelhette is a 2005-s világbajnokot adó, közel sem mellékesen a konstruktőrök között is első helyen végző csapat versenygépét.

A 2006-s, BMW-Sauber csapat két versenypilótája a német Nick Heidfeld és a kanadai Jacques Villeneuve lesz, előbbi a tavalyi szezont a Williams-BMW színeiben tudta le – a csapat a középmezőny jobbik feléhez volt sorolható -, és huszonnyolc pontjával a pilóták között a tizenegyedik helyen végzett.

Az 1997-ben még világbajnokságot nyert kanadai a Sauber-Petronas pilótája volt 2005-ben és kilenc pontjával a tizennegyedik lett a szezonvégi összesítésben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik