Ron Dennis: Hamilton jövőre bemutatkozhat az F-1-ben

Vágólapra másolva!
2006.05.30. 13:02
Címkék
Ron Dennis, a McLaren-Mercedes csapatfőnöke biztos abban, hogy az általa is támogatott Lewis Hamilton jövőre bemutatkozhat a Formula-1-ben. A wokingi istálló főnöke szerint már csak az a kérdés, hogy ki ad esélyt a GP2-s sorozat éllovasának.
Lewis Hamilton ünnepelt Monte-Carlóban
Lewis Hamilton ünnepelt Monte-Carlóban
Lewis Hamilton ünnepelt Monte-Carlóban
Lewis Hamilton ünnepelt Monte-Carlóban

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!
“Sikeresek az első lépései a GP2-ben, s hamarosan újabb, a legmagasabb szintre vezetjük. Szerepelhet majd jövőre a Formula-1-ben? Igen, hiszek ebben. Melyik csapatban? Azt még nem tudom” – mondta Dennis a The Times című tekintélyes londoni napilapnak adott nyilatkozatában.

A www.autosport.com nevű internetes szaklap szerint Hamilton akár a McLarenhez is bekerülhet a világbajnok Fernando Alonso társaként, de erre reálisan kevés az esély. Az is elképzelhető, hogy a Renault főnöke, Flavio Briatore csap le a reménységre.

Előbbi lehetőséget Ron Dennis sem zárja ki, de korainak tartja a hosszabb elmélkedést a témáról.

“Még nyitott egy-két kérdés a jövő évi összeállítással kapcsolatban. Sokan kérdezik, van-e esélye Lewisnak?

Természetesen igen, nem lehetetlen a szerződtetése. De ez csak egyike a lehetőségeknek.

Még nem tudjuk, hogy az egyik, vagy mindkét versenyzőnk távozik. Így korainak tartom, hogy már a változásokról beszéljünk” – szögezte le a McLaren-Mercedes csapatfőnöke.

A brit Lewis Hamilton a múlt hétvégén megnyerte a GP2-es sorozat Monacói Nagydíját, így összetettben 10 pontos előnnyel vezet Nelson Piquet fia előtt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik