Máté Csaba: Az ilyen hibákat megbüntetik az ellenfelek

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.09.29. 08:47
Máté Csaba csapata, a DVSC nem tudott pontot szerezni az MTK ellen (Fotó. dvsc.hu)
Portálunkon is megírtuk, hogy az NB I 8. fordulójában a Debrecen odahaza kikapott az MTK-tól, a Diósgyőr pedig – hasonlóan szoros meccsen – legyőzte a Zalaegerszeget. A találkozók után a vezetőedzők értékelték a látottakat.

Vladimir RADENKOVICS, a DVTK vezetőedzője

– Már az Újpest ellen sem játszott rosszul a DVTK, most pedig mintha egy lépcsőfokkal feljebb lépett volna, de... Miért csak tizenöt-húsz percig tartott a nyomás, amelyet a ZTE-re helyeztek?
– Az oldalvonal mellett akartuk megbontani a vendégvédelmet, ezért két olyan szélsőt szerepeltettem, aki egyébként belső védőként futballozik. Ez számukra is új helyzetet teremtett, és bár remekül játszottak, nem bírták a vonal mellett a rengeteg futást. Ennek ellenére Szatmári Csaba győztes gólt szerzett, míg Sinisa Sanicanin gól­passzt adott.

– És mi történt a második félidő elején, miért torpant meg a csapat?
– A játékosok a megbeszéltek ellenére megpróbálták tartani az eredményt, emiatt visszaesett a tempó, de szerencsére ez nem sokáig tartott.

– Nyilván a cserék pályára küldése is javított a helyzeten…
– Új erőt és lendületet adtak a csapatnak. Sokat jelent ez a győzelem, hiszen jövő héten Nyíregyházára utazunk. Tíz évvel ezelőtt már dolgoztam Diósgyőrben, tudom, mit jelent a keleti országrész csapatainak rangadója, ezért nagy izgalommal várom a meccset.

MÁRTON Gábor, a ZTE FC vezetőedzője

– Ugye így különösen hosszú lesz az út hazáig?
– Ugyanakkora távolság lesz a két város között, mint idefelé, ám értem, mi rejlik a kérdése mögött. Sokkal jobban játszottunk ellenfelünknél az egyébként jó iramú meccsen, de kimaradtak a helyzeteink. A mérkőzés elején hideg zuhanyként ért minket a korán kapott gól, de utána már mi voltunk a jobbak.

– Szavait alátámasztják a statisztikai mutatók, minden tekintetben a ZTE volt a jobb…
– Csupán egyben nem: a góllövésben. A futballt pedig gólra játsszák. Egygólos hátrány után sikerült az egyenlítés, a futballunk alapján okkal hihettük, a győzelem is összejöhet. Sajnos a hazaiak második gólja is szabadrúgás után született, és kevés idő maradt arra, hogy egyenlítsünk.

– Meglepte a hazaiak első félidő elején mutatott taktikája, játéka?
– Felkészültünk arra, hogy majd jönnek a széleken, a baj nem azzal volt, hanem azzal, hogy mintha kicsit megilletődtünk volna. Kikapni sehogy sem jó, ennek ellenére nem marasztaltam el a csapatot a meccs után az öltözőben, mert nem a jobban futballozó csapat nyerte meg ezt a meccset.


MÁTÉ Csaba, a DVSC vezetőedzője

– Megint egy olyan meccsen maradtak alul, amelyben benne volt a győzelem lehetősége is…
– Ráadásul újra három kettőre kaptunk ki, és ez sokat elmond a védekezésünkről. Buta hibákból kaptunk gólokat, ezt nehéz kompenzálni Két meccsen lőttünk négy gólt és nem szereztünk pontot. Ez inkább felelőtlenség, mint a képességek hiánya.

– Mi hiányzott a sikerhez?
– Kétszer vezetett az ellenfél, mindkétszer vissza tudtunk jönni, majd egy bedobás után gólt szerzett a vendégcsapat. Ez elfogadhatatlan ezen a szinten, az ilyen hibákat megbüntetik az ellenfelek. A helyzetek alapján lehetett volna fordítva is, de amíg így védekezünk, pont nélkül maradunk.

– És még ott volt az emberelőny is: Varju Benedek kiállítása „meccslabda” lehetett volna?
– Mi irányítottunk, úgy tűnt, megvan az esély, hogy megszerezzük a győzelmet. És még egyszer mondom: alapnak számító szituáció után kaptunk gólt…

HORVÁTH Dávid, az MTK vezetőedzője

– Megszakadt a hárommeccses nyeretlen széria. Mi volt a siker kulcsa?
– Nagyszerű meccs volt, és megfelelő mentalitással léptünk pályára. Tudtuk, hogy DVSC a Nyíregyháza elleni vereség után javítani szeretne, próbáltuk kihasználni, hogy erőteljesen támad majd a hazai együttes. Az első félidőben remek harminc percünk volt, akkor igazán jól járattuk a labdát, megtaláltuk a helyeket, jól váltottunk tempót.

– Minden meccsperiódusnak megvoltak a nyerő emberei – ez minek volt köszönhető?
– A bajnokság első részében sok sérültünk volt, ahogy egyre jönnek vissza a játékosok a kerethez, úgy az én edzői repertoárom is nő, hiszen sok minőségi labdarúgónk van.

– A DVSC ellen öt meccs, öt győzelem a mérleg: jó lenne, ha mindig a Loki lenne az ellenfél?
– Ez statisztika, amely érdekes, de nem jelent sokat. Biztos van olyan csapat, amely ellen jobban ül a játékunk, ám ez csak egy mérkőzés a sokból, a bajnokság pedig hosszú…

   
Az állásMGyDVL–KGkP
1. Puskás Akadémia65112–5+715
2. Ferencvárosi TC559–2+715
3. Újpest FC832312–7+511
4. Paksi FC631210–10010
5. MTK Budapest6337–6+19
6. Diósgyőri VTK72325–7–29
7. Fehérvár FC72329–12–39
8. Debreceni VSC62139–907
9. Zalaegerszegi TE62138–9–17
10. Nyíregyháza Spartacus721411–16–57
11. Kecskeméti TE71245–9–45
12. ETO FC Győr71245–10–55

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik