Nyerni akar Silverstone-ban a McLaren

Vágólapra másolva!
2006.06.07. 10:49
Címkék
A McLaren-Mercedes két versenyzője hatalmas elszántsággal várja az 57. Formula-1-es világbajnokság hétvégi Brit Nagydíját, Kimi Räikkönen és Juan Pablo Montoya is győzni akar. A két klasszis szerint erre reális az esély, még az idei szerényebb eredmények ellenére is.
Sokat dolgozik a McLaren a sikerekért
Sokat dolgozik a McLaren a sikerekért
Sokat dolgozik a McLaren a sikerekért
Sokat dolgozik a McLaren a sikerekért


“Monaco után újabb legendás helyszín következik, a Brit Nagydíj megnyerése is kiemelt célom. Természetesen az is sokat számít, hogy ez a csapat egyik hazai versenye, vagyis nagyok az elvárások” – mondta az összetettben 2003-ban és 2005-ben is második Räikkönen, aki az idei sorozatban hét futam után a negyedik helyen áll, azonos pontszámmal a már harmadik Giancarlo Fisichellával.

A finn klasszis hozzátette: szinte csak a csodálatos múlt miatt lehet összehasonlítani a Monacói és a Brit Nagydíjat.

“Silverstone-ben több helyen is lehet előzni, így itt nem olyan fontos a rajtpozíció. Emiatt többféle versenytaktika is eredményes lehet. Reménytkeltő számunkra, hogy az áprilisi tesztek során gyorsabbak voltunk, mint 2005-ben. Ennek oka, hogy a kanayarokban javulni tudtunk, mivel a kisebb V8-as motorok új aerodinamikai lehetőségeket kínálnak, s ezzel a Michelin-abroncsok is jobb teljesítményre képesek. Ezek a kedvező hatások leginkább a Copse-kanyarban érvényesülnek” – szögezte le Kimi Räikkönen.

Juan Pablo Montoya Monacóban második helyen végzett a tavalyi világbajnok, s idén is nagy fölénnyel vezető Fernando Alonso mögött.

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!
“Örülök, hogy visszatértem a dobogóra! A jó teljesítmény tovább növelte a csapattagok elszántságát és eltökéltségét, remélem, hogy a Brit Nagydíjon ennek ismét eredménye lesz. Nagyszerű a silverstone-i pálya, számos érdekes kanyarkominációval. Imádom az itteni versenyeket, bízom abban, hogy meg tudom ismételni tavalyi eredményemet. Egy évvel ezelőtt éppen itt arattam első győzelmemet a McLarennel, éppen hazai közönség előtt” – mondta a kolumbiai klasszis.

Räikkönenhez hasonlóan Montoya is kitért arra, mekkora a különbség Monte-Carlo és Silverstone között.

“A Brit Nagydíjon szinte minden a szupergyors kanyarokról szól, ráadásul a végső határig űzhetjük az autónkat.


Montoya összetettben az 5. helyen áll, hátránya 4 pont Räikkönennel és Fisichellával szemben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik