F1, Brit Nagydíj: Alonso a fantasztikumok világában

Vágólapra másolva!
2006.06.11. 16:44
Címkék
Fantasztikus napnak nevezte a Brit Nagydíj vasárnapját a futamgyőztes Fernando Alonso (képünkön), aki Silverstone-ban pályafutása során tizenharmadszor állhatott a dobogó tetején. A spanyol világbajnokság a rajttól a célig vezetett az egykori katonai repülőtérből kialakított pályán, és sorozatban harmadszor nyert versenyt.

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!
„Fantasztikus érzés – áradozott a Renault 24 éves pilótája. – Az álmom vált valóra azzal, hogy három olyan helyszínen, mint Spanyolország, Monaco és Silvertsone is sikerült győznöm. Ezek híres pályák, amelyekhez jelentős érzelmek kötnek mindannyiunkat.”

„Nagyszerű volt a hangulat a nézőtéren és a környéken – tette hozzá. – Jó érzés, hogy győztesként mehetek haza az oxfordi házamba, amely csak húsz percre van innen.”

Alonso ebben a szezonban bámulatosan szerepel. A nyolc eddigi futamból ötöt megnyert, sorozatban tizennegyedik alkalommal végzett a dobogón, és 2006-ben eddig még csak első meg második helyezései vannak.

A spanyol világbajnok a megszerezhető 80 pontból eddig 74-et begyűjtött, és 23 pont előnnyel vezeti az összetett táblázatot Michael Schumacher (Ferrari, 51 pont) előtt.

„Eddig fantasztikusan alakul minden – jegyezte meg Alonso. – Öt győzelem és három második hely, mit mondjak – nem is lehetne többet kihozni az autóból. A csapat képességeinek a határán vagyunk, és egyáltalán nincs műszaki problémánk.”

„A Renault összes munkatársa hihetetlen munkát végzett, azt hiszem, ezt a szintet kellene tartanunk. A legjobb védekezés a támadás, továbbra is versenyeket kell nyernünk” – tette hozzá.


FERNANDO ALONSO IDEI EREDMÉNYEI:
Verseny Rajtrács Versenyhelyezés Pont Összesen
Bahreini Nagydíj 4 1 10 10
Malajziai Nagydíj 7 2 8 18
Ausztráliai Nagydíj 3 1 10 28
San Marinó-i Nagydíj 5 2 8 36
Európai Nagydíj 1 2 8 44
Spanyol Nagydíj 1 1 10 54
Monacói Nagydíj 1 1 10 64
Brit Nagydíj 1 1 10 74
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik