F1, Kínai Nagydíj: nem veti be erősebb motorjait a Renault

Vágólapra másolva!
2006.09.28. 14:06
Címkék
A Renault Formula–1-es csapat a korábbi tervekkel ellentétben mégsem veti meg a legújabb fejlesztésű motorját a hétvégi Kínai Nagydíjon. Az istálló biztonsági azzal magyarázta a döntést, hogy nem akar kockáztatni. A címvédő Fernando Alonso 108 ponttal vezet az összetettben a hétszeres világbajnok Michael Schumacher (Ferrari) előtt.

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!
A monzai motorhiba, valamint a jerezi és a silverstone-i teszteken tapasztalt problémák után a Renault Sanghajba szállított kettőt a legújabb, D-specifikációjú erőforrásból.

Az egyik ezek közül erősebb a jelenleg használt modellnél, a megbízhatóságában azonban kételkednek a francia csapatnál. A másik "D-motor" ugyan nem erősebb a mostaninál, de előrelépést jelent a Monzában használt erőforráshoz képest.

A Renault Viry-Chatillonban e héten elvégzett fékpados tesztjei után – amelyeknek célja a megbízhatóság vizsgálata volt – határoztak úgy, hogy egyelőre nem építik be az autókba az új motorokat.

„Tökéletesen hiszünk annak a motornak a megbízhatóságában, amelyet a hétvégén használunk majd” – közölte a csapat szóvivője.

Nem bánja a döntést Fernando Alonso sem, pedig a technikailag most előbbre tartó Ferrarival szemben jól jönne neki egy erősebb autó.

„Teljesen rendben van így – jelentette ki a 25 éves világbajnok. – Monzában gondok adódtak az autóval, és voltak is sejtéseink arról, hogy mi okozhatta a problémát a motorban. Utána Jerezben megbizonyosodtunk arról, hogy jó felé kapizsgálunk. Gyakorlatilag ugyanolyan motort használtunk, és az is felrobbant.”

„Mondhatni jobban örültünk, hogy Jerezben történt mindez, mivel utána kicserélhettük azokat a részeket, amelyekkel probléma volt. Visszatértünk ahhoz a beállításhoz, amelyet korábban alkalmaztunk, és máris elfelejthettük az összes gondunkat.”

A Renault tovább folytatja a munkát az erősebb motorral, és reménykedik abban, hogy a szezonzáró Brazil Nagydíjon beépítheti az autókba.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik