F1, Kínai Nagydíj: Barrichellót nem büntették meg akadályozásért

Vágólapra másolva!
2006.09.30. 13:55
Címkék
Nem büntették meg Rubens Barrichellót (képünkön) a Formula–1-es Kínai Nagydíj időmérő edzése után, mert tisztázódott, hogy nem tartotta fel szándékosan Pedro de la Rosát, a McLaren-Mercedes pilótáját. A Honda brazil versenyzője a harmadik helyet szerezte meg a kvalifikáción.

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) bejelentette: miután a versenybíróság mindkét pilótát meghallgatta, nem kerül sor további intézkedésre.

"A vizsgálatok megállapították, hogy a rendszer hibájából a boxutca végén található kék lámpák nem voltak kivilágítva, így nem lehehetett látni, hogy autó közleledik a boxutcában. Emellett nem lengették a kék zászlókat sem a kijáratnál" – olvasható a versenybíróság közleményében.

Az időmérőn a hetedik helyen végzett De la Rosa korábban úgy nyilatkozott, hogy ez egy autó feltartotta őt a gyors köre elején. Mint kiderült, Barrichello Hondája került elé hirtelen a depóból.

Az FIA az Olasz Nagydíj után hirdette ki, hogy a jövőben csak azokat a pilótákat büntetik meg, akik nyilvánvaló szándékossággal akadályozzák versenyzőtársukat a pályán. Mindez azt követően történt, hogy Fernando Alonsót Monzában megfosztották az időmérő edzésen elért három legjobb eredményétől, mondván, szándékosan feltartotta Felipe Massát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik