F1, Japán Nagydíj előtt: a Renault lecserélte a hibázó szerelőt

Vágólapra másolva!
2006.10.05. 12:24
Címkék
A Renault eltávolította a kerékcseréket és a tankolásokat lebonyolító csapatból azt a szerelőt, aki a Kínai Nagydíjon hibázott Fernando Alonso második boxkiállásánál, így a jobb hátsó kerék cseréjénél tíz másodpercet veszített a címvédő spanyol pilóta.
A mostantól mellőzött szerelő a bal oldali első sisakos ember
Reuters
A mostantól mellőzött szerelő a bal oldali első sisakos ember
A mostantól mellőzött szerelő a bal oldali első sisakos ember
Reuters
A mostantól mellőzött szerelő a bal oldali első sisakos ember

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!
A Japán Nagydíj előtt átszervezte a pit-stop csapatát a Renault, ami azt jelenti, hogy kirakta a különítményből a Fernando Alonso második garázslátogatásánál hibázó szerelőt.

Mint kiderült, az történt, hogy a kerékkulcsot kezelő szakember nem vette észre, hogy amikor levette a gumit, a kerékanya nem maradt benne a pisztolyban, hanem elgurult. Ez csak akkor derült ki, amikor az új abroncsot a társa felhelyezte a tengelyre, de nem volt mivel fölerősíteni.

Fernando Alonso tíz másodperccel töltött több időt a boxban a kelleténél, és ha ez nincs, még utol is érhette volna Michael Schumachert a verseny végén.

"A Kínai Nagydíjon történtek után változtattunk" – ismerte el az autosport.comnak nyilatkozó Pat Symonds, a Renault főmérnöke.

Az említett szerelőnek nem ez volt az első hibája, az Autosport szerint a Magyar Nagydíjon is bakizott már, részben neki "köszönhette" Fernando Alonso, hogy a Hungaroringen menet közben eltörött egy apró alkatrész, és leesett a Renault egyik kereke.

"Azért cseréltük le őt, mert ezen a hétvégén különösen nagy teher nehezedne rá" – közölte Flavio Briatore csapatfőnök. – Vannak azonban enyhítő körülmények is, hiszen (a rossz időjárás miatt) kevés volt a fény, és a 'sisakrostély' is sötét színű, így nem igazán lehetett jó látni. Másrészt pedig Fernando már ezt megelőzően elveszítette a versenyt."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik