F1, Japán Nagydíj: "sennai" méreteket ölt Schumi népszerűsége

Vágólapra másolva!
2006.10.07. 13:57
Címkék
Már-már a néhai Ayrton Sennáéhoz hasonló rajongás és tisztelet övezi Michael Schumachert Szuzukában, ahol a hétszeres világbajnok egy lépést sem tehet anélkül, hogy valaki ne kövesse.

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!
A vörösbe öltözött japán szurkolók légiói lengetik lelkesen a zászlóikat, amint az 5-ös rajtszámú Ferrari elhaladt előttük, és éljenzik, tapsolják a német versenyzőt, amikor csak lehetőség van rá, hiszen utoljára tehetik meg.

Egy stáb kamerával a paddocktól az árnyékszékig mindenhová követi Schumacher, ott lépkednek a sarkában, lefilmezik, hogyan bemegy valahová, és már várják, amikor kilép onnan.

Néhány Ferrari-ereklyéket árusító standot már szombat délutánra teljesen "kifosztottak" a szurkolók, úgy, hogy legfeljebb kulcstartók maradtak raktáron.

A 37 esztendős világsztár annak is köszönheti a mai pilóták között páratlan népszerűségét Szuzukában, hogy a legutóbbi hat Japán Nagydíjból négyet megnyert.

A felkelő nap országának lakói korábban egyetlen külföldi versenyzőt zártak a szívükbe, a néhai Ayrton Sennát, az ő népszerűsége azonban felülmúlta a Schumacher iránti mostani rajongást.

"Schumacher a Vörös Császár" – idéz a Reuters hírügynökség egy hölgyet, aki a Fukui nevű tartományból érkezett a versenyre. – Ő egyszerűen csodálatos."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik