Az új Williams is elkészült

Vágólapra másolva!
2007.02.02. 13:52
Címkék
A Williams-istálló bemutatta új FW29-es négykerekűjét, amellyel Nico Rosberg és Alex Wurz próbálja meg visszaemelni a csapatot a száguldó cirkusz elitjébe. A sötétkék-fehér autókat Toyota-motor hajtja az idei 17 futam során.

Pénteken a Formula–1-es csapatok közül nyolcadikként a Williams-istálló is bemutatta 2007-es versenyautóját, az FW29-est, amellyel Nico Rosberg és Alex Wurz indul majd el a világbajnoki szezon 17 futamán. A tavalyi idényt a konstruktőr-vb 8. helyén záró gárda az idén szeretné visszaszerezni tekintélyét, ennek érdekében a Toyotától vásárol motorokat.

Sir Frank Williams csapatfőnök nem tagadta, hogy csalódottan tekint vissza a 2006-os szezonra, hiszen mindössze 11 pontot gyűjtött az istállója, és fennállása során ez volt az első olyan teljes idénye, amelyen egyszer sem álhatott fel a dobogóra valamelyik pilótája.

"Enyhén szólva nem a tavalyi volt a legjobb évünk, a télen éppen ezért mindenki duplázott erővel dolgozott. Az AT&T az új főszponzorunk, több új támogatót találtunk, kiváló szakemberekkel bővítettük szakmai stábunkat, a Toyota erős motorokat szállít nekünk, ez mind alap lehet a bizakodásra" – mondta Sir Frank Williams.

A sötétkék-fehér négykerekű egyikét (a 16-os rajtszámút) továbbra is Nico Rosberg kormányozza, míg a másikban a Red Bullhoz távozó Mark Webber helyére előléptetett Alexander Wurz ül majd.

Sir Frank Williams nem akar még egy olyan rossz évet, mint tavaly
Reuters
Sir Frank Williams nem akar még egy olyan rossz évet, mint tavaly

Az osztrák a kilencvenes évek második felében a Benettonnál versenyzett, majd a McLaren tesztpilótája lett. Tavaly már a Williamsnél tesztelt, és kitartó munkájának eredményeképp kapta meg talán utolsó esélyét arra, hogy versenyezzen.

A szakmai stáb munkáját március 1-től az a Rod Nelson segíti vezető versenymérnökként, aki a Renault-nál a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót segítette versenymérnökként. A brit szakember Sam Michael technikai igazgató közvetlen munkatársa lesz.

A bombaerős gyári csapatok mellett a Williamsnek nem sok esélye lesz a kiugró eredményre, a rendszeres pontszerzés is bravúr lenne a grove-i gárdától, amely egykor a Formula–1 legerősebb gárdái közé számított.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik