Damon Hill helyesli Alonso csapatváltását

Vágólapra másolva!
2007.02.05. 15:44
Címkék
Az 1996-ban világbajnok Damon Hill szerint Fernando Alonso jól döntött, amikor elfogadta a McLaren-Mercedes ajánlatát, s elhagyta a Renault-csapatot. A brit sportember úgy véli, a legutóbbi két sorozat győztese bátorságát bizonyítja a váltás.
A hétvégén Abu-Dzabiban ünnepelték Fernando Alonsót
A hétvégén Abu-Dzabiban ünnepelték Fernando Alonsót
A hétvégén Abu-Dzabiban ünnepelték Fernando Alonsót
A hétvégén Abu-Dzabiban ünnepelték Fernando Alonsót

A szakaértők és a szurkolók egy része vitatja a spanyol csillag csapatcseréjét, s az egyik legfőbb ellenérv éppen a wokingi istálló viszonylagos eredménytelensége. A McLaren tavaly futamgyőzelem nélkül maradt, míg 2005-ben elsősorban az autók megbízhatatlansága miatt maradt le a világbajnoki csatában a Renaul-tól.
Damon Hill
Damon Hill

„Bátor döntés volt, ez is mutatja, hogy Alonso bátor pilóta, ezt minden lépésével bizonyítja. Most is rizikós lépést tett, de szerintem ennél jobban nem is határozhatott volna” – jelentette ki Damon Hill a 4. zaragozai autó- és motorshow-n.

A brit sportember meg is indokolja véleményét, amely szerint Alonso saját érdekeit vette figyelembe, s a McLarennél be akarja bizonyítani, magának köszönheti a két világbajnoki címet.

„Meg szeretné mutatni, hogy más csapattal is nyerhet. Ugyanez történt Valentino Rossi esetében is, aki a Hondából igazolt a Yamahához, s ott is világbajnok lett. Persze nagy kockázatot rejtett a csapatváltás, de bebizonyosodott, hogy helyes döntés volt. Egy versenyzőnek nagyon fontos lehet, hogy igazolódjon, nem az autó vagy a motor a siker letéteményese, hanem ő maga” – érvelt Hill.

Az 1996-os világbajnok szerint most még nem igazán lehet megítélni az idei sorozat esélyeit, de úgy véli, idén is a spanyol klasszist ünnepelhetjük győztesként.
„Rá tenném a pénzem, ha fogadni kellene” – zárta mondandóját Damon Hill.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik