A BMW a Ferrari és a McLaren előtt jár

Vágólapra másolva!
2007.02.09. 17:16
Címkék
Felipe Massa szerint jelenleg a BMW-Sauber áll a legjobban a felkészülésben, a német csapat esélyes lesz a március közepén Ausztráliában rajtoló 58. Formula-1-es világbajnokságnak. A brazil versenyző szerint a Nick Heidfeldet és Robert Kubicát felvonultató csapat a Ferarri és a McLaren előtt jár.
Felipe Massa szerint nem kell aggódnia csapatának
www.autosport.com
Felipe Massa szerint nem kell aggódnia csapatának
Felipe Massa szerint nem kell aggódnia csapatának
www.autosport.com
Felipe Massa szerint nem kell aggódnia csapatának

„A maranellóiak dél-amerikai ásza számos érvet sorolt fel véleményét igazolandó.

„A McLaren gyorsnak tűnik, de véleményem szerint most a BMW-Sauber a legjobb” – jelentette ki Massa a Gazzetta dello Sportnak.

A brazil pilóta szerint a német istálló teljesítményénél nem csak a köridőket, hanem az állandóságot kell kiemelni.

„A BMW lenyűgöző volt a valenciai teszten, s Jerezben is számos figyelemreméltó produkciót láthattunk a csapattól. A McLaren egy kör erejéig roppant gyors, de hosszú távon a BMW a jobb, még akkor is, ha akad javítani való a megbízhatóságon. Most rájuk fogadnék a Ferrarit és a McLarent előtt” – szögezte le Massa.

A brazil klasszis azonban sietve hozzátette: nem kell aggódnia a Ferrarinak, a terveknek megfelelően halad.

„Az autó gyorsasága megfelelő, megbízhatónak is tűnik, noha kisebb gondjaink akadtak az elmúlt hetekben. Könnyedén érünk el jó köridőket, közel járunk azokhoz a srácokhoz, akik mostanában a legjobb eredményeket érik el. Kedvező tapasztalatokkal hagytuk el Jerezt, de negatív élményeink is voltak” – jelentette ki Massa.

A brazil versenyző kulcsfontosságúnak nevezte a jövő heti barcelonai tesztet.

„Minden csapatnak lényeges lesz. A mostanában használt autónk nagyban különbözik attól, amelyik majd Ausztráliában vetünk be, aerodinamikailag biztosan. Február végén Valenciában már számos újdonságot tesztelünk majd” – zárta mondandóját a kétszeres futamgyőztes versenyző.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik