Alonso: A McLaren nem áll készen a nyitányra

Vágólapra másolva!
2007.02.09. 16:23
Címkék
Az ígéretes teszteredmények ellenére a pontverseny kétszeres győztese, Fernando Alonso úgy véli, a McLaren-Mercedes még nem áll készen az 58. Formula-1-es világbajnokság első futamára, a március 18-án sorra kerülő Ausztrál Nagydíjra. A spanyol csillag szerint még sok munka vár a csapatra, pedig már rohamosan közeledik a szezon nyitánya.
Fernando Alonso szerint jelenleg az autó festése a legjobb
Reuters
Fernando Alonso szerint jelenleg az autó festése a legjobb
Fernando Alonso szerint jelenleg az autó festése a legjobb
Reuters
Fernando Alonso szerint jelenleg az autó festése a legjobb

„Nem is tudom, mit mondjak. Az időeredmények jók, de a riválisaink a közelünkben járnak. Az autónk azonban még nem állnak készen az első futamra, pedig az időnk egyre kevesebb” – mondta Alonso a Telecinco nevű spanyol televíziós csatornának.

A wokingi istálló új reménysége bízik abban, hogy a következő teszteken már sikerül finomítani a beállításokon, s összeségében is javul a helyzet.

„Remélem, hogy Barcelonában és Bahreinben is előrelépünk” – jegyezte meg a kétszeres világbajnok.

Fernando Alonso esélylatolgatásra is vállalkozott, s válasza nem is okozhat meglepetést.

„A Ferrari nagyon erősnek tűnik, s a Renault is jól kezdi majd az idényt, de szerintem szokás szerint visszaesik majd a folytatásban” – jelentette ki a sportág első spanyol világbajnoka.

Az idei világbajnokság egyik legfőbb esélyese azt a választ azonban elviccelte, hogy a McLaren új autójának, az MP4-22-nek melyik részét tartja a legjobbnak.

„A színeit” – hangzott a tréfás riposzt.

Fernando Alonsót egyébként nagy érdeklődés övezte e jerezi teszten, de ez csak részben okozott örömöt a wokingiak házatáján.

„Élvezem, hogy rengeteg spanyol szurkoló követi figyelemmel a szereplésemet, de a McLaren azon gondolkodik, hogy nem jön vissza Jerezbe. Sajnos a paddockba túlságosan sok embert engednek be. Sajnos az irányítás kikerült a pálya illetékeseinek kezéből, s szomorú lenne, ha amiatt nem jönnénk vissza, mert nem tudják kezelni a helyzetet” – jelentette ki a spanyol pilóta.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik