Fernando Alonso: előbb vagy utóbb megelőzöm Lewis Hamiltont

Vágólapra másolva!
2007.07.09. 15:11
A legutóbbi két sorozatban győztes Fernando Alonso biztos abban, hogy előbb vagy utóbb megelőzi az 58. Formula-1-es világbajnokságot vezető Lewis Hamiltont. A McLaren-Mercedes spanyol klasszisa úgy véli, a legutóbbi három futamon már gyorsabb volt csapattársánál, noha kétszer mögötte végzett.
Fernando Alonso második helyen ért célba Silverstone-ban
www.autosport.com
Fernando Alonso második helyen ért célba Silverstone-ban
Fernando Alonso második helyen ért célba Silverstone-ban
www.autosport.com
Fernando Alonso második helyen ért célba Silverstone-ban

„Indianapolisban azonban nem tudtam megelőzni, míg Magny-Cours-ban váltóprobléma akadályozott. Angliában már normális versenyünk volt, én pedig fél perccel megelőztem őt. Előbb vagy utóbb ledolgozom a hátrányomat” – jelentette ki magabiztosan a kétszeres világbajnok, aki vasárnap második helyen ért célba Kimi Rikkönen mögött a Brit Nagydíjon.

Alonso kilenc futam után 12 pontos hátránnyal üldözi Hamiltont, így biztos, hogy a következő futam után is a brit újonc vezeti majd az összetett versenyt.


„Olyan versenyek jönnek, amelyek nekem kedveznek. Németországban és Magyarországon is az lesz a célom, hogy megelőzzem Hamiltont és csökkentsem a különbséget. Persze nem feledkezhetünk meg a két Ferrariról, amelyek vasárnap ismét gyorsabbak voltak nálunk. Ha Massának nem lettek volna gondjai a rajt előtt, akkor ő is megelőzi Hamiltont” – jegyezte meg a wokingi istálló spanyol klasszisa.

Fernando Alonso úgy véli, a folytatásban arra kell törekednie, hogy mindig csapattársa előtt végezzen.

„Ha normális versenyeink lesznek, akkor mindig a dobogó magasabb fokára kell állnom. Számomra kedvezőnek bizonyult, hogy a Brit Nagydíjon több gondja volt, mint nekem. Pedig Angliában versenyeztünk és ő indult az első rajthelyről” – zárta mondandóját Alonso.


A száguldó cirkusz mezőnyének egy része keddtől csütörtökig a belgiumi Spában tesztel, majd jövő héten következik a tizedik futam, a nürburgringi Német Nagydíj.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik