Kimi Räikkönen ígéri, agresszívabb lesz a világbajnoki hajrában

Vágólapra másolva!
2007.08.22. 15:04
Kimi Räikkönen tudja, az utolsó hat futamon remekelnie kell, ezért ígéri, minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy megnyerje az 58. Formula-1-es világbajnokságot. A Ferrari finn klasszisa ígéri, a folytatásban az eddiginél is keményebb és agresszívebb lesz.
Tökéletes csapatmunkára lesz szükség a világbajnoki címhez
Reuters
Tökéletes csapatmunkára lesz szükség a világbajnoki címhez
Tökéletes csapatmunkára lesz szükség a világbajnoki címhez
Reuters
Tökéletes csapatmunkára lesz szükség a világbajnoki címhez

Räikkönennek legalább 20 ponttal többet kell szereznie a jelenlegi éllovas Lewis Hamiltonnál, ha életében először a száguldó cirkusz legjobbja akar lenni. Azonos őpontszám esetén a több futamgyőzelem döntene, jelenleg 3-3 az állás kettejük között. A második helyen Fernando Alonso áll, csapattársát 7 pontos hátránnyal követi, míg a negyedik Felipe Massát 1 pont választja el Räikkönentől.

„Ugyanolyan elszántsággal készülök a következő hat futamra, mint az eddigiekre: mindent megteszek a győzelemért, a lehető legtöbb pontot akarom gyűjteni. A végén pedig elvégezzük a számításokat, hogy mit ér a teljesítményem a végelszámolásnál” – mondta Räikkönen.

A finn klasszis úgy érzi, lélektani előnnyel vághat a hátralévő versenyeknek, mert csak az élen álló Hamiltonnak és Alonsónak lesz veszítenivalója.

„A tőlünk telhető legjobb teljesítményre lesz szükség, reménykednünk kell abban is, hogy vetélytársaink problémákkal küszködnek majd. Kevés a veszítenivalóm, jóval többet kockáztathatok, mint mclarenes kollégáim” – jegyezte meg a wokingiak korábbi versenyzője.

Kimi Räikkönen úgy véli, a fél tucat futam csak első hallásra tűnik kevésnek, még bármi előfordulhat a Formula-1-ben.

„Az élen állóknak nagyon soknak tűnhet a hat verseny. A múlt heti Német-ralin is láthattuk, milyen kevés kell a sikertelenséghez, Grönholm hatalmas árat fizetett egy kisebb hibáért.

A visszavonulását fontolgató finn klasszis az utolsó szakaszon több mint másfél percet veszített, ezért a második helyről visszacsúszott a negyedikre. Előnye így nyolc pontra csökkent a címvédő és Németországban győztes Sebastien Loebbel szemben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik