Hamilton kiesett Sanghajban, Räikkönen és Alonso még versenyben

Vágólapra másolva!
2007.10.07. 09:15
Címkék
Feltehetőleg várnia kell pályafutása első világbajnoki címére Lewis Hamiltonnak. A világbajnoki pontversenyben a Kínai Nagydíj előtt 12 pontos előnnyel vezető McLaren-Mercedes-pilóta a 31. körben feladta az 56 körös futamot, miután az autójának súlyos kormányzási problémái voltak.
Lewis Hamiltont utolérte a balszerencse
Reuters
Lewis Hamiltont utolérte a balszerencse
Lewis Hamiltont utolérte a balszerencse
Reuters
Lewis Hamiltont utolérte a balszerencse

A pole pozícióból induló Hamilton sokáig magabiztosan haladt az élen, azonban az első tankolások után nem sokkal Kimi Räikkönen (Ferrari) utolérte, majd meg is előzte.

A 22 éves brit ekkor már alkalmanként csak komoly nehézségek árán tudta a pályán tartani McLaren-Mercedesét, amelynek jobb hátsó gumiabroncsa teljesen elkopott.

A McLarennél érthetetlen módon nem hívták ki a probléma jelentkezése után azonnal Hamiltont, csak akkor, amikor már a korábban lekörözött versenyzők is megelőzték, és több mint 7 másodperccel autózott lassabb köröket a csapattársánál, Fernando Alonsónál.

A 31. körben Hamilton a boxutcába hajtott, de amikor be akart fordulni, az autója nem reagált a kormánymozdulatra, és a depók előtti részen megrekedt a kavicságyban. Bár a hajtás működött, a kocsi felült a puha talajon, úgy, hogy még a pályamunkások sem tudták megmozdítani.

Lewis Hamilton ezzel ebben az évben először nem fejezett be versenyt. A világbajnoki címért folyó harc nyitott maradt, és a végső győzelem sorsa valószínűleg a brazíliai Interlagosban dől el két hét múlva.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik