Fernando Alonso nem marad ülés nélkül, két héten belül dönthet

Vágólapra másolva!
2007.11.20. 17:33
A kétszeres világbajnok Fernando Alonso jövőre is szerepel majd a Formula-1-es világbajnokság futamain, de közel sem biztos, hogy napokon belül aláírja új szerződését. A spanyol klasszis két héten belül hozza meg döntését, legalábbis ezt állítja egyik barátja.
Fernando Alonso válogat az ajánlatok között?
Reuters
Fernando Alonso válogat az ajánlatok között?
Fernando Alonso válogat az ajánlatok között?
Reuters
Fernando Alonso válogat az ajánlatok között?

Flavio Briatore csapatfőnök hétfőn azt mondta: hatvan százalék az esélye annak, hogy a Renault visszaigazolja Alonsót, és legkésőbb szerdáig meg is kötik a szerződést.

„Biztosra vehetik, hogy jövőre sem marad ülés nélkül. Már a jövőjét építi, tizenöt napon belül mindennek el kell dőlnie” – mondta Fernando Alonso közeli ismerőse az El Mundo Deportivo című napilapnak.

A McLarentől kiebrudalt spanyol klasszis barátja elárulta, a Renault mellett még más csapat is szóba jöhet.

„Márciusig bármelyik csapat cserélhet pilótát” – jegyezte meg Alonso cimborája.

Utóbbi kijelentés kissé furcsa, mert valószínűtlen, hogy bármelyik csapat olyan versenyzővel kezdené meg a felkészülést, akit később lecserél. A világbajnokság startjának közeledtével pedig még inkább csökken az esélye a módosításnak, bár nyilvánvaló, hogy sokan adnának esélyt a kétszeres világbajnoknak.

Az elmúlt hetekben egyébként a Renault mellett a Red Bull, a Honda és a Toyota is felmerült Alonso jövő évi csapataként. Sokak szerint a spanyol pilóta csak a 2008-as szezonra kötelezné el magát, hogy utána a Ferrarihoz kerülhessen. A spanyol sajtó egy része már kész tényként kezeli, hogy már megállapodott a maranellóaikkal a 2009-es szezonra.

„Alonso azt gondolja, hogy a Ferrari várja őt 2009-től, de ez egyáltalán nem egyértelmű – jegyezte meg Briatore, majd hozzátette: - Alonso rendkívül vonzó, ezért több ajánlata is van. A Toyota és a Red Bull is szívesen szerződtetné”.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik