Kimi Räikkönen biztos benne, hogy hamarosan újra győzni fog

Vágólapra másolva!
2008.07.16. 10:46
Címkék
A Formula–1-es világbajnoki címvédő, Kimi Räikkönen azért drukkol, hogy a hétvégére Németország területére beharangozott rossz időjárás valójában csak tévedés legyen, ő ugyanis izzasztó hőséget és ragyogó napsütést szeretne, hogy a Ferrari újra csilloghasson.
Räikkönen ismét győzelemre tör
Fotó: Action Image (archív)
Räikkönen ismét győzelemre tör
Räikkönen ismét győzelemre tör
Fotó: Action Image (archív)
Räikkönen ismét győzelemre tör

A Ferrari F2008-asa ugyanis sokkal jobb hatásfokkal fogyasztja a gumikat, mint a nagy rivális McLaren MP4-23 kódjelű versenygépe, ami azt jelenti, hogy az autó nem csak egy-egy gyors körre képes, hanem a teljes futam ideje alatt végig megőrzi nagyobb sebességét – és még az abroncsok is kevésbé kopnak.

Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy a McLaren sokkal agresszívebb, és a gumik jobban, gyorsabban felmelegszenek üzemi hőfokra, ám a hűvösebb időben kevésbé kopnak – vagyis ilyen körülmények között a britek autója a jobb.

Nos, nagyjából ezért szeretné Räikkönen, hogy a hétvégén olyan meleg legyen, amilyen csak lehetséges – más kérdés, hogy a jelenleg elérhető meteorológiai jelentések záporokat jósolnak a verseny idejére.

„Remélem, a megszokott időjárás lesz az idén Hockenheimben, nagy melegre számítok – mondta a világbajnoki cím védője. – Az autónk jobban működik a hőségben, az abroncsok kevésbé kopnak, szóval ezért szeretnék ilyen időjárást.”

„Ezen a pályán ugyan kicsit nehéz előzni, ezzel együtt mégis azt mondom, hogy kevésbé számít az időmérőn elért eredmény, mint máshol. Persze ha az ember az első sorból indulhat, sokkal könnyebb az élete” – magyarázott Räikkönen.

Mint az az utolsó mondatból is kitűnik, a mezőny egyetlen egyszeres világbajnoka továbbra is pozitívan tekint a jövőbe, dacára annak, hogy a legutóbbi négyből három versenye – a Monacói, a Kanadai, és a Brit GP – kevésbé sikerült, a mindössze öt pontot szerzett.

„Tartom, amit mindig is mondtam: a bajnokság kimenetele roppant bizonytalan. Volt lehetőségem az elmúlt három futamot megnyerni, ám ilyen vagy olyan okok miatt a dolgok nem alakultak jól. De ilyen a versenyzés, és én biztos vagyok benne, hogy hamarosan újra győzni fogok” – bizakodott a finn.

„Minden pontnak óriási jelentősége lesz, akárcsak tavaly. Jelenleg három pilóta áll az élen egyenlő pontszámmal, a negyedik két ponttal van mögöttünk, és ez nagyon érdekes helyzetet teremt a hátralévő viadalokra" – mondta Räikkönen.

„Mindenesetre a múlt heti tesztjeink alapján nagyon bízom az F2008-asban, remek benyomásokat tett rám az autó. Versenyképesek leszünk, és a győzelemért fogunk harcolni az idei Német Nagydíjon."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik