Ravaszkodás Mexikóból: tagadják, hogy Slim megvette a Hondát

Vágólapra másolva!
2008.12.28. 23:13
Címkék
A világ második leggazdagabb emberének tartott Carlos Slim Helú – pontosabban az érdekeltségébe tartozó egyik konszern képviselője – tagadja, hogy a mexikói üzletember megvásárolta volna a Formula–1-ből távozását nemrég bejelentő Honda gyári csapatát.
Lehet, hogy mégsem tud a pályán maradni a Honda?
Fotó: Action Images (archív)
Lehet, hogy mégsem tud a pályán maradni a Honda?
Lehet, hogy mégsem tud a pályán maradni a Honda?
Fotó: Action Images (archív)
Lehet, hogy mégsem tud a pályán maradni a Honda?

Olasz lapértesülések szerint ugyanakkor az üzlet már megköttetett a 67 éves üzletember és a japán autógyár között, így a Honda jövő évi F1-es indulása elől elhárult az akadály.

A hírről, mely szerint a mexikói üzletember megveheti a Hondát, a száguldó cirkusz körül keringő pletykák terén általában jól értesültnek számító grandprix.com közölte először, és azóta több olasz lap, többek között a La Stampa és a Gazzetta dello Sport is tényként közölte, hogy Slim megvette a csapatot.

„Nincs szó a Honda megvásárlásáról, nincs sem egyezség, sem pedig tárgyalás ebben az ügyben” – jelentette ki a Slim érdekeltségébe tartozó pénzügyi csoport egyik, névtelenségbe burkolózó képviselője.

Ezzel vág egybe Slim fiának a Reforma című mexikói lapnak tett nyilatkozata, amelyben ifjabb Slim szintén tagadta, hogy apja már megvásárolta volna a japán csapatot.

Az érintettek mindenesetre hallgatnak, jelenleg pusztán annyi a bizonyos, hogy a Honda nem indít F1-es csapatot a 2009-es világbajnokságon.

Amennyiben azonban mégis az olasz lapok verziója válna valóra, úgy szinte biztosra vehető, hogy Nelsinho Piquet idei bemutatkozása után, jövő is debütálhat egy háromszoros brazil világbajnok rokona.

A legendás Ayrton Senna unokaöccse, Bruno Senna lenne ugyanis Jenson Button ,mellett a csapat másik pilótája, vagyis a legtöbb Formula–1-es futamon induló Rubens Barrichello számára nem maradna hely a csapatnál.

A Honda tavaly 294 millió dollárt költött a csapatra, miközben az az utolsó előtti helyen végzett a konstruktőrök világbajnoki versenyében – Barrichello a 14., Button a 18. helyen zárta az egyéni világbajnokságot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik