A volt ferraris állítja, Fernando Alonso jobb pilóta, mint Hamilton

Vágólapra másolva!
2009.01.07. 15:22
A Ferrarinál 1989 és 1991 között sportigazgatóként dolgozó Cesare Fiorio a múlt héten napvilágot látott híresztelésekre reagálva kijelentette: Fernando Alonsót tartja a legjobbnak a jelenleg aktív versenyzők közül. Az olasz szakember szerint a spanyollal másképp alakult volna az egyéni pontverseny, amelyet így a McLaren brit pilótája, Lewis Hamilton nyert meg.
Alonso (balra) jobb lenne, mint Hamilton?
Fotó: Imago (archív)
Alonso (balra) jobb lenne, mint Hamilton?
Alonso (balra) jobb lenne, mint Hamilton?
Fotó: Imago (archív)
Alonso (balra) jobb lenne, mint Hamilton?

Miután a tekintélyes olasz sportnapilap, a La Gazzetta dello Sport a közelmúltban már kész tényként állította Fernando Alonso 2011-es átigazolását a Ferrarihoz, egyre több Formula–1-hez közel álló személy fejezi ki pozitív érzéseit az esetleges váltással kapcsolatban.

A sorból nem maradhatott ki a Ferrari egykori sportigazgatója sem, aki 1999-ben – már a Minardi csapatánál – először alkalmazta tesztpilótaként az azóta két világbajnoki címet nyerő spanyolt. Cesare Fiorio szerint a Ferrari kettőse, Felpe Massa és Kimi Räikkönen is tehet arról, hogy az egyéni pontversenyben nem sikerült a csúcsra érnie az olasz istállónak.

„A konstruktőri trófea elhódításával Maranellóban bebizonyították, hogy a gyárban és a boxutcában is ők nyújtották a legjobb teljesítményt. Így ha végül az egyéni címet nem sikerült megnyerniük, az nem a versenyzők hibája?” – tette fel a költői kérdést az olasz szakember.

Tavaly a maranellói gárda pilótái az élen végeztek ugyan az istállók vetélkedésében, az egyéni diadalról mégis lemaradtak. Cesare Fiorio szerint Alonsóval ez másképp lett volna.

„Jobb Fernando Alonsót a csapatban tudni, semhogy a pályán, ellenfélként kelljen megküzdeni vele. Ő még Lewis Hamiltonnál is jobb. Mindketten kiemelkednek a mezőnyből, Fernando azonban kevesebbet hibázik” – tette hozzá az egykori sportvezető, aki mostanában televíziós szakkommentátorként dolgozik.

Ha minden a várakozásoknak megfelelően alakul, a spanyol 2011-től bebizonyíthatja, hogy rászolgált a dicsérő szavakra.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik