Megérkezett az MP4-24, a világbajnok Lewis Hamilton idei autója

Vágólapra másolva!
2009.01.16. 13:32
Címkék
Péntek délelőtt a McLaren-Mercedes Formula–1-es csapata bemutatta a 2009-es idényre tervezett, és az új szabályoknak megfelelő versenyautóját. Ahogy az új gépével már korábban előálló Toyotánál és Ferrarinál, úgy a McLarennél is rendkívül nagy hangsúlyt kapott az autó széles első szárnya, és feltűnő a keskeny hátsó szárny is.

A 2009-ES BEMUTATÓK

Január 12. Ferrari
Január 15. Toyota
Január 16. McLaren-Mercedes
Január 19. Renault és Williams
Január 20. BMW Sauber
Február 9. Red Bull
Március eleje Force India
Az MP4-24 kódjelű jármű mindenben megfelel az idei új szabályoknak, hiszen az erőt sugárzó felépítésű karosszéria alatt megtalálható a KERS, vagyis a sok vitára okot adó, idén bevezetésre kerülő energia-újrahasznosító rendszer.

Az istálló versenyzői, a világbajnok Lewis Hamilton és Heikki Kovalainen illetve a tesztpilóta Pedro de la Rosa egyként lelkesedtek az új autóért, ám érdekes, hogy De la Rosa kivételével inkább a gép kinézetét emelték ki.

„Most először látom az egész autót teljesen összerakva, és mondhatom, igazán gyönyörűen néz ki. Nagy élmény látni, hogy mi lett az eredménye a csapat megfeszített munkájának” – jelentette ki a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton.

„Csatlakozom Lewis mondandójához, az autónk gyönyörű. Minden szabályváltoztatás ellenére nagyon szép gépet sikerült készíteni" – fogalmazott a második számú pilóta, Heikki Kovalainen.

Az új konstrukció „betörése” a tesztpilóta, Pedro de la Rosa feladata lesz, ő vezetheti első alkalommal. Az MP4-24 első útjára szombaton kerül sor, és a spanyol bízik benne, hogy hasonló téren szerzett jelentős tapasztalata révén nem állítja őt megoldhatatlan feladat elé a jármű.

„Egy új autót első napja mindig érdekes és izgalmas esemény. Ahogy azt már tavaly is említettem, először vezetni egy új kocsit mindig nagy megtiszteltetés” – mondta a spanyol tesztpilóta.

„Most is megtisztelve érzem magam, amiért a csapat rám bízta ezt a felelősségteljes feladatot. Nagyon fontos lesz a szombat: már az első köröktől élesben kell tesztelnünk, mert mozgalmas időszak vár ránk a melbourne-i idénynyitóig” – közölte de la Rosa, aki holnap kilencedik alkalommal vezet elsőként egy új tervezésű F1-es autót.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik