Alonso bízik csapatában, és reméli, még nincs lefutva a vb

Vágólapra másolva!
2009.04.16. 14:40
Címkék
A kétszeres világbajnok Fernando Alonso szerint sok időbe fog telni, míg a riválisok utolérik a dupla falú fenéklemezt eddig is használó istállókat, de bízik csapata erejében, és reménykedik, hogy a világbajnoki cím sorsa még nincs lefutva.
Alonso (balra) még bízik abban, hogy az év végén háromszoros világbajnok lesz
Foto: Action Images (archív)
Alonso (balra) még bízik abban, hogy az év végén háromszoros világbajnok lesz
Alonso (balra) még bízik abban, hogy az év végén háromszoros világbajnok lesz
Foto: Action Images (archív)
Alonso (balra) még bízik abban, hogy az év végén háromszoros világbajnok lesz
A Brawn GP, Toyota, Williams hármas már az első két nagydíjon is használta a kérdéses eszközt, és mind a három csapat nagyon versenyképes formát mutatott ezeken a futamokon.

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) fellebbviteli bizottságának bejelentése alapján a három alakulat diffúzora szabályos, így ők továbbra is használhatják, a többi csapat meg nagy erőkkel dolgozik azon, hogy saját versenygépeikbe beszerelje a jobb tapadást jelentő alkatrészeket.

A Renault spanyol pilótája, Fernando Alonso szerint a három csapat továbbra is előnyt fog élvezni, amíg a többiek azon fáradoznak, hogy tökéletesítsék autójukat.

Arra a kérdésre, hogy mit szól a döntéshez, Alonso a következőt felelte.

„Nem érdekel túlzottan, mert ez sajnos nem a mi döntésünk, hanem az FIA-é és a fellebbviteli bizottságé” – nyilatkozta a spanyol Sanghajban.

„Mi, pilóták ezt nem érthetjük, mert nem vagyunk technikai emberek, így nem vagyunk teljesen biztosak abban, hogy a szabályok mit mondanak ki, de az tény, hogy akik használták, sokkal gyorsabbak voltak nálunk, és sok időbe fog telni, hogy csökkenteni tudjuk a hátrányunkat, mert nem hiszem, hogy a diffúzor önmagában képes arra, hogy gyorsabbak legyünk. Újra kell tervezni az autókat, kezdve a szárnyakkal ” – folytatta a kétszeres világbajnok.

Alonso elmondta továbbá, hogy szerinte a Brawn GP versenyzői fognak dominálni a következő versenyeken, ám reméli, hogy a világbajnokság még számára sem veszett el.

„A világbajnokság remélhetőleg izgalmas marad az utolsó futamig, de tény, hogy a következő néhány versenyen a Brawn GP pilótái sok pontot szerezhetnek, és talán túl későn kezdhetünk felzárkóznunk” – tette hozzá.

„Ugyanakkor nagyon erős csapatunk van, és úgy érzem, hogy jó munkát tudunk majd végezni, és gyorssá tudjuk fejleszteni a kocsit, mert a lehetőség megvan az autóban. Igaz, hogy a Brawn-autók nagyon gyorsak, de azok a csapatok lesznek a legjobbak, amelyek jelenleg újratervezik saját gépeiket, a Ferrari, a Renault, a McLaren és a BMW” – latolgatta az esélyeket Alonso.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik