Massa szerint Button nem bírja a nyomást

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2009.09.08. 13:22
Címkék
Felipe Massa (Ferrari) szerint a Formula–1-es világbajnoki sorozatot vezető brit Jenson Button (Brawn GP) a rá nehezedő nagy nyomás miatt teljesített gyengén az utóbbi futamokon, s ha nem tud javulni, elveszítheti a vb-címet.
Felipe Massa (balra) elmondta, centiken múlott, hogy nem vesztette el a látását
Felipe Massa (balra) elmondta, centiken múlott, hogy nem vesztette el a látását

A júliusi Magyar Nagydíj időmérő edzésén súlyos balesetet szenvedő brazil pilóta a brit Guardian című lapnak adott interjújában nem titkolta, hogy Button csapattársának, Rubens Barrichellónak szurkol, és könnyen elképzelhetőnek tartja, hogy jelenleg második honfitársa behozza a 16 pontos hátrányát.

"Én a tavalyi szezonzáró futam előtt hat ponttal voltam lemaradva Lewis Hamiltontól, és majdnem sikerült letaszítanom az első helyről, márpedig az csak egy nagydíj volt, Rubensnek pedig öt viadal alatt kell 16 pontot ledolgoznia – nyilatkozta a Ferrari pilótája, aki legkorábban jövőre versenyezhet újra. – Ha Button továbbra sem javul, Rubensnek nagyon jók az esélyei, de minden Jensonon múlik."

A hétfőn sikeres plasztikai műtéten áteső Massa szerint a brit éllovas a szezon első szakaszában azért volt szinte verhetetlen, mert egyáltalán nem nyomta az esélyesség terhe, ám a jó kezdés után megváltoztak a dolgok.

"Szerintem roppant egyszerű a magyarázat: Jenson nem bírta a nyomást, márpedig ha a jövőben sem tudja megfelelően kezelni, akkor nem lesz világbajnok" – hangsúlyozta a tavalyi vb-t Hamiltonnal szemben egy ponttal elbukó versenyző.

Jenson Button az idei sorozat első hét futamából hatot megnyert, s óriási előnyre tett szert riválisaival szemben, így annak ellenére még mindig fölényesen vezeti a vb-t, hogy az utóbbi öt viadalon összesen csak 11 pontot gyűjtött.

Massa beszélt a szerencséjéről is, ugyanis nem sokon múlott, hogy nem vesztette el a látását:

„Különböző szemszögből vizsgálhatjuk a szerencse kérdését. Ha azt nézzük, hogy nagy sebességgel eltalált egy rugó, akkor az rendkívül sajnálatos. Másik oldalról viszont szerencsésnek is vallhatom magam, ugyanis minden orvos azt mondta, hogy ha akár csak egy centivel is jobbrább talál el, akkor komoly károsodást is szenvedhettem volna" – mondta Massa.

A világbajnokság következő futamát, az Olasz Nagydíjat vasárnap rendezik Monzában.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik