F1: Tökéletes évem volt, nehéz lesz megismételni - Alonso

Vágólapra másolva!
2012.12.12. 15:23
Fernando Alonso szerint nagyon nehéz lenne még egy olyan idényt produkálnia, mint a 2012-es volt, amely során meglátása szerint szinte hibátlanul versenyzett, s ennek köszönhetően a szezon utolsó kilométereiig versenyben volt a világbajnoki címért, amelyet végül elbukott Sebastian Vettellel szemben.

„Az év végén, amikor összegzed a szezonodat, egyes idények után úgy gondolod, jól teljesítettél, máskor pedig belátod, hogy lehetett volna jobb is, mert valami hiányzott, és tudod, mit kell jobban tenned a következő évben. A mostani évad után úgy látom, ez tökéletes volt, amilyent szinte lehetetlen lenne megismételni” – mondta Alonso egy madridi sajtóeseményen.Alonso egy madridi sajtóeseményen.

A spanyol szerint az idény elején óriási hendikeppel indult a Ferrari, a teszteken 2.5 másodperccel volt lassabb az akkor remeklő McLaren autóinál.

„Ennél rosszabb rajt lehetetlen, ezért jobbat is remélek a következő szezonban. A Red Bull lesz a legjobb, hiszen ezt az évet nagyon erősen zárta, és szinte nem is változnak a szabályok – folytatta a spanyol. – Két hónapunk van arra, hogy a hét-nyolc tizedes hátrányunkból faragjunk, nem lesz könnyű. Az viszont nem lesz nehéz feladat, hogy a rajtnál közelebb legyünk hozzájuk, mint a tavalyi első futamon. A cél az, hogy mi legyünk a legjobbak, remélem, sikerül is megvalósítani. Minden csapatnak az az álma, hogy az időmérőn és a versenyen is az első két helyen zárjanak a pilótái. A McLarennek és a Red Bullnak ez többször is sikerült az elmúlt években, és a Lotus is juttatott két pilótát a dobogóra. A mi autónk nem volt elég gyors, ezen jövőre megpróbálunk változtatni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik