Magyar Nagydíj: Alonso szeretné szeretni az F1-et, de...

Vágólapra másolva!
2015.07.25. 19:30
Bár Fernando Alonso elmondta, az időmérőn bemutatott autótolása is azt bizonyítja, hogy még imádja az F1-et és a versenyzést, azt is leszögezte, hogy a sportág jelenlegi helyzete aggasztó.

„Szeretem a motorsportot, az összes kategóriát. Az F1 már nem ugyanaz, nem ugyanolyan érdekes, mint régebben. Számomra nem élvezetes, hogy a GP2-es autóknál csak két-három másodperccel vagyunk gyorsabbak – mondta Alonso. – Most nagyon érdekes projektben veszek részt a McLaren-Hondával. A gyerekkori álmom volt, hogy ezt az autót vezessem, az első gokartom is az akkori McLaren-Honda színeire volt festve."

„Érdekes lesz, ahogy nulláról kezdve versenyképessé válunk, de tesztelés nélkül, ezekkel a gumikkal, ilyen korlátozásokkal és a tavalyihoz hasonló versenynaptárral az ember eljut odáig, hogy más kategóriák csábítóbbá válnak – folytatta Alonso. – Régen élvezetesebb volt. Nem a sok szenzor és a sok információ veti vissza a sportágat, hanem a tesztelés és a fejlesztés szabadságának korlátozása. Ha a szezon első negyedében lemaradsz, esélyed sincs visszajönni."

„Most mindenki tudja, hogy a két Mercedes lesz elöl és a két Manor hátul, és ez nem feltétlenül a pilóták miatt van. Mindenkinek meg van kötve a keze. Megérkezünk az első tesztre, amely olyan, mint egy pénzfeldobás. Ha a jó oldalára esik, versenyképes leszel, ha a másikra, rossz szezonod lesz" – mondta Alonso, aki a Magyar Nagydíjat a 15. rajtkockából kezdi meg.

A Magyar Nagydíjra belépők kaphatók a jegyed.hu oldalon!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik