F1: Landót egy baromként mutatták be – Verstappen ismét kritizálta a Netflixet

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.03.25. 15:04
null
Max Verstappen több szempontból is kritizálta a Netflix sorozatát (Fotó: AFP)
Max Verstappen tetszését továbbra sem nyerte el a Formula–1-ről szóló Netflix-sorozat. A címvédő egyenesen egy megosztó valóságshow-sorozathoz hasonlította a legújabb évadot, amiben kifejezetten a McLaren versenyzőinek téves ábrázolása nem tetszett neki.

 

Nem sokkal a 2022-es szezon kezdete előtt mutatták be a Netflixen a Drive To Survive negyedik évadját, ami azonban nem nyerte el maradéktalanul az F1-es világ tetszését. Max Verstappen részt sem kívánt venni a szerinte túl drámaian bemutatott sorozatban, és azóta is többször nyilatkozott elég negatívan arról, ahogyan a Netflix bemutatja a Formula–1-ben történteket. A címvédő legutóbb a McLaren versenyzői közötti rivalizálásról szóló epizódot illette kemény szavakkal a Szaúdi Nagydíj pénteki sajtótájékoztatóján.

„Ez egyszerűen nem nekem való – mondta Verstappen a sorozatról. – Megragadnak pillanatokat a szezonból, és kitalálnak hozzá valamilyen történetet. Ami nekem kifejezetten nem tetszett, az Lando és Daniel kapcsolata volt. Két remek srácról van szó, de Landót egy baromként mutatták be, pedig egyáltalán nem az. Ismerem Landót, ahogyan sokan mások is. Vicces, nagyszerű a személyisége, de amikor megnézed azt az epizódot, arra gondolsz, hogy mégis ki ez a srác?”

2. SZAÚDI NAGYDÍJ
MÁRCIUS 25., PÉNTEK
1. szabadedzés: 15.00–16.00
2. szabadedzés: 18.00–19.00
MÁRCIUS 26., SZOMBAT
3. szabadedzés: 15.00–16.00
Időmérő: 18.00–19.00
MÁRCIUS 27., VASÁRNAP
A verseny (50 kör, 308.45 km) rajtja: 19.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Április 10., 7.00Ausztrál Nagydíj, Melbourne
Április 24., 15.00 Emilia-romagnai Nagydíj, Imola
Május 8., 21.00
Miami Nagydíj, Miami

„Ha új számodra ez a sportág, és még nem is láttál F1-es autót, talán nem tetszik Lando, pedig ennek nem így kellene lennie, hiszen egy nagyszerű srác – tette hozzá a holland. – Rossz képet kapsz egy személyről, és az én esetemben is ugyanerről volt szó még korábban. Én ráadásul olyan vagyok, akinél ha valamit elrontasz az elején, később már nem tudod helyrehozni. Ez történt a sorozat esetében is, elrontották, szóval ez az én álláspontom a folytatással kapcsolatban is.”

A Formula–1 vezetősége egyébként a napokban jelezte, hogy egyeztet a Netflixszel, hiszen nem Verstappen az egyetlen versenyző, akinek nem tetszett a túlzott dráma, amellyel egy-egy eseményt mutattak be az új részekben.

„Biztos vagyok benne, hogy beszélünk majd erről Stefanóval, de jelenleg nem különösebben érdekel, hogy részt vegyek benne – szögezte le a holland versenyző. – Ez csak elvenne az időmből, miközben így is nagyon sok dolgom van. Persze, látom az egész előnyét, vagyis azt, hogy még népszerűbbek legyünk, de úgy érzem, hogy elértünk egy pontot, amikor már arról szól az egész, hogy tarts lépést az F1 világával, ha értitek az utalást. Ennek nem így kellene lennie, jobb lenne, ha csak készítenének egy szezonösszefoglalót, mert az F1-et szerintem sokkal jobb lenne ilyen formában nézni.”

Verstappen egyébként a Keeping Up with the Kardashians című valóságshow-sorozatra utalt, ami 2007 és 2021 között mutatta be az Egyesült Államok egyik leghíresség „celebcsaládjának” az életét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik