Elég kellemetlen helyzetbe hozta a pilótáit a McLaren – Kiss Norbert

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.07.23. 11:32
Kis Norbert szerint a McLaren volt egyértelműen a hibás Lando Norrisék helyzetéért (Fotó: Getty Images)
A Nemzeti Sportrádió reggeli műsorában az ötszörös Európa-bajnok kamionversenyző, Kiss Norbert beszélt a vasárnapi Magyar Nagydíjról és a futam alatt történt konfliktusokról is.

„Elég kellemetlen helyzetbe hozta a pilótáit a McLaren – jelentette ki Kiss Norbert a vasárnapi futamon történt konfliktussal kapcsolatban. – Nyilván vita van minden ilyen helyzetből a csapat és a versenyzők között. Mindig attól függ, ki jön ki jobban ebből, hogy éppen ki érzi magát pótolhatatlannak.”

„Mindenesetre szerintem ez egy elkerülhető szituáció lett volna. Egyértelműen a csapat hibázott és a csapat a felelős a kialakult helyzetért. Ráadásul azért is problémás ez a döntés, mert ez volt talán az első versenyhétvége, amelyen megingott az eddig beton biztosnak hitt Max Verstappen világbajnoki címe. Lando Norris közelebb van hozzá a pontversenyben, mint Oscar Piastri, és a brit a különbségen még többet is tudott volna faragni, amivel lassan akár meg is fordíthatná a vb-címért folyó küzdelmet” – tette hozzá a kamionversenyző. 

A folytatásban szó esett még a már említett Verstappen kérdéses viselkedéséről is. 

„Sok aspektusa van ennek a történetnek is. A pilóta vette észre először, hogy kevés lesz ez a teljesítmény, ha meg szeretnék nyerni a világbajnokságot, így érthetően ettől sokkal frusztráltabb lett. A rádióüzenettel kapcsolatban az a probléma, hogy végig halljuk a versenyzőket, ami néha megbotránkoztatónak tűnhet, de a pillanat hevében megesik, hogy valaki túl őszintén és keményen osztja meg a véleményét.”

A TELJES BESZÉLGETÉST IDE KATTINTVA HALLGATHATJA MEG!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik