Robben-dupla és holland győzelem Angliában

Vágólapra másolva!
2012.02.29. 23:26
null
Robben remekül játszott, Gerrard megsérült a mérkőzésen (Fotó: Reuters)
Címkék
A holland labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 3–2-re nyert Angliában. Az oranje már 2–0-ra is vezetett, ám a szigetországiak egyenlítettek. A 93. percben azonban Arjen Robben döntött... A kiváló, elsősorban a második félidőben látványos összecsapást beárnyékolta Klaas-Jan Huntelaar és Chris Smalling összefejelése. Utóbbit merevítőben, hordágyon kellett lehozni a pályáról.

Harmincöt éve nem nyert Hollandia a Wembley-ben. Most azonban ismét az oranje örülhetett – elsősorban Arjen Robben remek játékának köszönhetően. A középpályás válogatottbeli pályafutása harmadik duplájával vezette 3–2-es győzelemre az övéit.

Már az első húsz percben egyértelműen a hollandok futballoztak jobban. Az oranje remekül szőtte támadásait, míg az angol csapat nagyon körülményesen futballozott, s nem tudott eljutni az ellenfél kapujáig. Igazán nagy helyzet azonban egyik oldalon sem alakult ki, talán egy sikertelen Arjen Robben-próbálkozás érdemel említést.

Aztán a félidő közepéhez érve kiegyenlítetté vált a játék. A 26. percben pedig egy angol lehetőséget is feljegyezhettünk: Adam Johnson kevergetett a tizenhatos jobb oldalánál, megpattanó lövése azonban nem sokkal a hosszú sarok mellé ment.

Mindenképpen reménykedtünk egy jobb második játékrészben, s szerencsére a csapatok is úgy gondolták, hogy kiszolgálják a népes publikumot. A szünet után nem sokkal megszerezhette volna a vezetést a hazai csapat, Daniel Sturridge alsó sarokba tartó lövését azonban bravúrral védte Stekelenburg.

Ezután pedig úgy tűnt, hogy két perc alatt eldöntötte a találkozó sorsát a holland együttes. Az 57. percben Robben indult meg saját térfeléről, a rendezetlen angol védelem pedig nem tudta lekövetni a lendületből érkező Bayern játékost, aki 18 méterről a bal alsóba lőtt. 0–1

Két perccel később Dirk Kuyt mértani pontos beadását Klaas-Jan Huntelaar fejelte elemi erővel a léc alá. 2–0

A gól utáni első pillanatban hatalmas öröm volt a holland kispadnál, pár másodperccel később azonban az egész stadion aggódó arckifejezéssel nézte az angol kapu előterét...

A gólnál ugyanis Huntelaar és Chris Smalling összefejelt egymással, ami után szörnyű jelenetek játszódtak le. A holland támadó rendkívül zavart tekintettel meredt maga elé, miközben fűdarabot, meg talán fogsorának egyik részét is kiköpte. Több percbe tellett, mire fel tudott állni. A Manchester United védője még rosszabbul járt: hordágyon, merev testhelyzetben vitték le a pályáról, úgy, hogy közben valaki külön fogta a fejét, hogy ne mozduljon.

A szörnyű összefejelés után egyik játékos sem volt magánál
A szörnyű összefejelés után egyik játékos sem volt magánál

A mérkőzés azonban folytatódott, a házigazdák pedig megpróbáltak zárkózni. James Milner közel állt a gólszerzéshez, de lövése elzúgott a kapu előtt. Majd Danny Wellbeck az üres kapuba nem tudta bepörgetni a labdát.

A 85. percben aztán Gary Cahill szépített, majd a 91. percben egyenlített is az angol válogatott. Phil Jones remek labdát készített le Ashley Youngnak, aki a kimozduló Stekelenburg fölött elemelte a kapuba a labdát. 2–2

A slusszpoén azonban még hátra volt: a 93. percben a végig remekül játszó Robben a bal felsőbe tekerte a labdát. Nagyon élvezetes második félidő után holland győzelemmel zárult a mérkőzés. 2–3

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

FELKÉSZÜLÉS
ANGLIA–HOLLANDIA 2–3 (0–0)
London, Wembley-stadion, V: Brych (német).
ANGLIA: Hart – Richards, Cahill, Smalling (P. Jones, 64.), Baines – Barry (Milner, a szünetben.), Parker, Gerrard (Sturridge, 33.; Walcott, 88.), Johnson (Downing, 63.) – Welbeck (F. Campbell, 79.), Young. Megbízott szövetségi kapitány: Stuart Pearce.
HOLLANDIA: Stekelenburg – Boulahrouz (Vlaar, 82.), Heitinga, Mathijsen, Pieters (Schaars, a szünetben) – Van Bommel, De Jong – Kuyt, Sneijder (Emanuelson, 76.), Robben – Van Persie (Huntelaar, a szünetben; L. De Jong, 63.). Szövetségi kapitány: Bert van Marwijk.
G: Cahill (85.), Young (91.), ill. Robben (57., 93.), Huntelaar (58.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik