Euro 2012: az ukrán kapitány megálmodta Sevcsenko góljait

Vágólapra másolva!
2012.06.12. 00:48
Címkék
Oleg Blohin, az ukrán válogatott szövetségi kapitánya megálmodta, hogy Andrij Sevcsenko két gólt szerez a svédek ellen – egyebek mellett ez derült ki a labdarúgó Európa-bajnokság D-csoportjának hétfő esti, Ukrajna 2–1-es győzelmét hozó mérkőzése után.

OLEG BLOHIN (Ukrajna szövetségi kapitánya): – Andrij nem hitte el, amikor elmondtam neki: azt álmodtam, hogy két gólt szerez ma este. Ha eltekintünk Ibrahimovic kapufát hozó helyzetétől, az első félidőben is mi voltunk a jobbak. A svédek szerintem döntetlenre törekedtek, és az Ibrahimovicon keresztül vezetett kontrákra hagyatkoztak. Sajnos kaptunk is egy gólt, de hála a csapat nagyszerű munkájának, sikerült válaszolnunk. A végén nem voltunk jók, alig-alig tudtunk ellenállni a hatalmas nyomásnak. A svédeknek nagyon jó csapatuk van: hiába térképeztük fel őket, így is alaposan megdolgoztattak bennünket. Bízom benne, hogy a többieknek is meggyűlik velük a bajuk. Jó pozícióba kerültünk, de egyelőre nem foglalkozunk a franciák elleni meccsel, egyetlen vágyam, hogy visszaérjünk a bázisra, és pihenjünk egy nagyot."OLEG BLOHIN (Ukrajna szövetségi kapitánya): – Andrij nem hitte el, amikor elmondtam neki: azt álmodtam, hogy két gólt szerez ma este. Ha eltekintünk Ibrahimovic kapufát hozó helyzetétől, az első félidőben is mi voltunk a jobbak. A svédek szerintem döntetlenre törekedtek, és az Ibrahimovicon keresztül vezetett kontrákra hagyatkoztak. Sajnos kaptunk is egy gólt, de hála a csapat nagyszerű munkájának, sikerült válaszolnunk. A végén nem voltunk jók, alig-alig tudtunk ellenállni a hatalmas nyomásnak. A svédeknek nagyon jó csapatuk van: hiába térképeztük fel őket, így is alaposan megdolgoztattak bennünket. Bízom benne, hogy a többieknek is meggyűlik velük a bajuk. Jó pozícióba kerültünk, de egyelőre nem foglalkozunk a franciák elleni meccsel, egyetlen vágyam, hogy visszaérjünk a bázisra, és pihenjünk egy nagyot."

ERIK HAMRÉN (Svédország szövetségi kapitánya): – Az elején mindkét csapat ideges volt, aztán a második félidőt jól kezdtük, és mivel előrébb toltuk labdaszerző állásainkat, sikerült is gólt szerezünk. Sajnos az ukránok gyorsan egyenlítettek, és ez lendületet adott nekik. Az utolsó húsz percben, amikor már nem volt semmi veszítenivalónk, megint jól játszottunk. Úgy érzem, volt annyi gólhelyzetünk, hogy megérdemeltük volna a döntetlent. Az első félidőben nagyon bátortalanok voltunk. Mi nem vagyunk nagy csapat, nekünk csak akkor jöhet össze a jó eredmény, ha mind a tizenegy játékosunk a tudása legjavát nyújtja. Az első félidőben csak öt-hat ilyen futballistánk volt, ami nem elegendő. Tudtuk, hogy lesznek beadások, de sajnos egy olyan szuper játékos érkezett rájuk, mint Sevcsenko, aki a szögletnél éppen Ibrát előzte meg. Ilyen sajnos előfordul. Sem technikailag, sem taktikailag nem értük el a magunktól elvárt színvonalat. De láthatták az utolsó húsz percet... Az én szakmai felelősségem, hogy mostantól mindig úgy játsszunk."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik