Euro 2012: Nem volt megbeszélt a 2004-es svéd-dán 2-2 - Helveg

Vágólapra másolva!
2012.06.16. 19:22
Címkék
A korábbi dán válogatott középpályás, Thomas Helveg szerint nem volt megbeszélt eredmény a 2004-es Európa-bajnokságon a Svédország elleni 2–2-es döntetlen, amelynek köszönhetően Olaszország nem jutott tovább a csoportkörből.

„Az egy igazi, éles meccs volt. Szerettük volna kiejteni a svédeket az utolsó csoportmérkőzésen, évszázados rivalizálás van ugyanis a két válogatott között. De természetesen megértem, hogy Olaszországban gyanakodtak. Én, Martin Jörgensen és Jon Dahl Tomasson mindannyian éreztük a nyomást. Olaszországban futballoztunk, és szerettük volna, ha Dánia jut tovább. Azzal is tisztában voltunk, hogy vitára adhat majd okot, ha döntetlen lesz az eredmény" – mondta Thomas Helveg, a dán válogatott középpályása.

Mint ismert, a portugáliai Eb-n a csoportkör utolsó fordulójában a dán–svéd mérkőzésen egy legalább 2–2-es döntetlen a két válogatott együttes továbbjutását, és olasz búcsút eredményezett volna. A végeredmény 2–2 lett.

A régi sztori pedig azért lett ismét érdekes, mert ha a mostani Európa-bajnokság utolsó csoportkörében az íreket korábban legyőző horvátok 2–2-es szalonremit játszanak az olaszokkal szintén döntetlenre végző spanyolokkal, kiesik a squadra azzurra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik