Világbajnoki látogatás és félmillió jegyigénylés Varsóban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.11. 13:45
null
A román–magyar mérkőzésen kívül is hoz érdekességet a szombati játéknap (Fotó: Reuters)
Világbajnoki látogatásra kerül ma este sor Varsóban, ahol Lengyelország labdarúgó-együttese Németország legjobbjait fogadja az Euro 2016 jegyében. További két találkozó szerepel a D-csoport szombati programjában, míg az I-ben összesen két meccs lesz – Szerbiával az utolsó, mérkőzést még nem játszó válogatott is bemutatkozik az Eb-selejtezőkön.

D-CSOPORT

Noha az aktuális rivális csak a 70. helyet foglalja el a FIFA világranglistáján, és eddigi 18 közös fellépésükön még nem örülhetett, Joachim Löw óvva inti játékosait a lengyel válogatott lebecsülésétől.

„Rendkívül erősek támadásban, életveszélyesen kontráznak, amire oda kell figyelnünk. Makacs, kemény ellenféllel lesz dolgunk” – fogalmazott a nationalelf kapitánya, kiemelvén a Bayernben futballozó Robert Lewandowski semlegesítésének a fontosságát.

A Lengyelországban született Lukas Podolski, aki számára éppen ezért mindig különlegesek a német–lengyel mérkőzések, ehhez még hozzátette, hogy felfokozott hangulatra kell számítaniuk.

A várakozás hatalmas Lengyelországban: mint Zbigniew Boniek egykori lengyel kitűnőség, a lengyel szövetség (PZPN) jelenlegi elnöke elmondta, telt ház, 56 ezer néző várja a csapatokat a Nemzeti Stadionban, jóllehet félmillió jegyet is el tudtak volna adni!

És hogy kiket láthat a közönség a világbajnok német alakulatban? Mivel a kisebb izomproblémával bajlódó André Schürrle meggyógyult, Mesut Özil ellenben most dőlt ki három hónapra térdsérülése miatt, a Kicker szerint Neuer – Rüdiger, J. Boateng, Hummels, Durm – Kramer, Kroos – Schürrle, Th. Müller, Podolski – Götze felállásban megy csatába a Löw-legénység.

A csoport másik két mérkőzésén Írországnak aligha okoz gondot a nemzetközi futball vérkeringésébe az Európa-bajnoki selejtezőkön bekapcsolódó Gibraltár, Skóciának viszont még meggyűlhet a baja a grúz tizeneggyel.

I-CSOPORT

Szerbia révén az utolsó, még meccs nélküli válogatott is bemutatkozik az Eb-selejtezőkön, déli szomszédunk ellenfele az örmény nemzeti együttes lesz Jerevánban. Örményország kis híján meglepetést okozott az első fordulóban: Henrih Mhitarjan góljával a 65. percben még vezetett Koppenhágában, de a házigazda dánok végül nagy nehezen fordítani tudtak (2–1).

Dánia ezúttal Albániával játszik idegenben, és jó lesz vigyáznia, mert a derék szkipetárok a nyitó körben három pontot raboltak vendégként Portugáliától!

EB-SELEJTEZŐK, OKTÓBER 11., SZOMBAT

D-csoport
18.00: Írország–Gibraltár
18.00: Skócia–Grúzia (tv: Sport1)
20.45: Lengyelország–Németország (tv: Sport1)

I-csoport
18.00: Örményország–Szerbia (tv: Sport2)
20.45. Albánia–Dánia
Az I-csoport ötödik csapata, Portugália a 2016-os Eb házigazdájával, Franciaországgal játszik felkészülési mérkőzést (Párizs, 20.45).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik