Eb 2016: Gibraltár jobb volt a braziloknál - csak négyet kapott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.14. 22:42
null
Müller duplázott, a németek négyig jutottak Gibraltár ellen (Fotó: Reuters)
A világbajnok német labdarúgó-válogatott a duplázó Thomas Müller vezérletével „csupán” 4–0-ra nyert Gibraltár ellen.

A gibraltári válogatott három vereséggel, 0–17-es gólkülönbséggel várta a meccset a világbajnok otthonában. Nem véletlen, hogy a miniállam kapusa, Jordan Perez azt nyilatkozta, hogy már azzal is elégedett lenne, ha a braziloknál jobbak lennének, azaz megúsznák hét kapott gól alatt – más kérdés, hogy végül nem ő, hanem Jamie Robba állt a kapuban.

A várakozásoknak megfelelően az első három fordulóban csupán négy pontig jutó németek már az első perctől kezdve nekiestek ellenfelüknek, a vendégek a 12. percig húzták kapott gól nélkül: Mustafi jobb oldali beadása megtréfálta Robbát, a bal oldali kapufáról a hosszún érkező Müller elé pattant a labda, és a támadó alig a jobb oldali kapufa segítségével a hálóba lőtte 25. válogatottbeli gólját (1–0).

Egészen az első fél óra végéig bírta a hazai nyomást újabb gól nélkül Gibraltár, akkor azonban gyönyörű kombináció során Götze a bal oldalon felfutó Podolskihoz játszott, aki a középen érkező Müller elé tálalt, ő pedig az ötös vonaláról az üres kapuba passzolt (2–0).

A 38. percben megszületett a harmadik német találat is, Götze kényszerítőzött Kroosszal, betört a 16-oson belülre, majd 11 méterről a bal alsóba lőtt, megszerezve első gólját a válogatottban a vb-döntő óta (3–0).

Az utolsó percekben kimerészkedett kapuja elől a vendégcsapat, és volt egy szép lövése is, Walker 25 méteres kapáslövését Neuer vetődve védte.



A második játékrész derekán aztán a gibraltári Yogan Santos is feliratkozott a gólszerzők közé, igaz, erről alighanem lemondott volna: Kroos passzával Podolski lépett ki, középre adását pedig a menteni igyekvő Santos a saját kapujába továbbította (4–0).

Több gól már nem esett, a gibraltáriak így végül bőven hét alatt megúszták a világbajnok otthonában.


GRÚZIA–LENGYELORSZÁG

A listavezető lengyelek is négyig jutottak, de a németekkel ellentétben ők a szünet után indultak be. A gól nélküli első játékrészt követően az 51. percben már megszerezte a vezetést a csoportelső, Lewandowski félfordulatos lövésénél Lorija még védett, Mila szöglete után viszont már betaláltak a vendégek: Krychowiak visszafejelt labdáját Glik fejelte a kapuba (0–1). Kankava a gólvonalon állva megpróbált védeni, de szerencséjére csak hozzáérni tudott a labdához, így megúszta sárgával.

A 71. percben növelte előnyét a vendégcsapat, egy szabadrúgás után Glik megcsúsztatta a labdát, majd Krychowiak közelről a kapuba lőtt (0–2). Két perccel később már hárommal vezettek a lengyelek, Mila 18 méterről a jobb felsőbe tekert (0–3).

A 92. percben pedig jött a kegyelemdöfés, Lewandowski bal oldali szólója után lövése Milik elé pattant, akinek már csak az üres kapuba kellett passzolnia (0–4).

EURO 2016, SELEJTEZŐ
D-CSOPORT, 4. FORDULÓ

NÉMETORSZÁG–GIBRALTÁR 4–0 (3–0)
Nürnberg, Grundig Stadion. V: Tudor (román)
NÉMETORSZÁG: Neuer – Mustafi, J. Boateng, Durm (Hector, 72.) – T. Kroos (L. Bender, 79.), Khedira (Volland, 60.) – Bellarabi, M. Götze, Podolski – T. Müller, M. Kruse. Szövetségi kapitány: Joachim Löw
GIBRALTÁR: Robba – Garcia, Artell, Wiseman, R. Casciaro, J, Chipolina – B. Perez (Priestley, 91.), R. Chipolina, Sergeant (Santos, 58.), Walker – L. Casciaro (K. Casciaro, 71.). Szövetségi kapitány: Allen Bula
G: T. Müller (12., 29.), M. Götze (38.), Santos (67. – öngól)

SKÓCIA–ÍRORSZÁG 1–0 (0–0)
Glasgow, Celtic Park. V: Mazsics (szerb)
SKÓCIA: Marshall – Whittaker, R. Martin, Hanley, Robertson – Mulgrew, Brown – Maloney, S. Naismith, Anya (D. Fletcher, 88.) – S. Fletcher (Martin, 56.). Szövetségi kapitány: Gordon Strachan
ÍRORSZÁG: Forde – Coleman, Keogh, O'Shea, Ward – Hendrick (R. Keane, 78.), Gibson (Quinn, 68.) – McGeady, McClean – Walters, Long (Brady, 68.). Szövetségi kapitány: Martin O'Neill
G: Maloney (75.)

KORÁBBAN KÖZÖLT EREDMÉNY
GRÚZIA–LENGYELORSZÁG 0–4 (0–0)
Tbiliszi, Borisz Paicsadze Stadion. V: Tagliavento (olasz)
GRÚZIA: Lorija – Lobzsanidze, Kverkvelija, Hubutija, Grigalava – Dausvili, Kasija – Ananidze (Okriasvili, 59.), Kankava, Kobahidze (Dzalamidze, 88.) – Mcsedlidze (Csanturija, 68.). Szövetségi kapitány: Temuri Kecbaja
LENGYELORSZÁG: Szczesny – Piszczek, Szukala, Glik, Jedrzejczyk – Krychowiak, Maczynski (Jodlowiec, 66.) – Grosicki (Rybus, 69.), Milik, Mila (Linetty, 86.) – Lewandowski. Szövetségi kapitány: Adam Nawalka
G: Glik (51.), Krychowiak (71.), Mila (73.), Milik (92.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Lengyelország 4 3 1 15–2 +13 10
2. Németország 4 2 1 1 7–4 +3 7
3. Skócia 4 2 1 1 5–4 +1 7
4. Írország 4 2 1 1 10–3 +7 7
5. Grúzia 4 1 3 4–7 –3 3
6. Gibraltár 4 4 0–21 –21 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik