Eb 2016: pazar gólt kaptak a portugálok, majd beindult CR7...

Vágólapra másolva!
2015.06.13. 19:59
null
Cristiano Ronaldo: mesterhármas! (Fotó: Reuters)
A portugál labdarúgó válogatott hátrányból fordítva 3–2-re nyert Örményország otthonában, ezzel megerősítette vezető helyét az I-csoport élén a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőjében. Cristiano Ronaldo mesterhármassal zárta a találkozót. A csoport másik mérkőzésén Dánia 2–0-ra legyőzte az ezzel szinte kilátástalan helyzetbe kerülő szerbeket.

 

ÖRMÉNYORSZÁG–PORTUGÁLIA

Az örmények a 14. percben meglepték a portugálokat, Marcos Pizzelli pazar gólt szerzett szabadrúgásból. (1–0)

Ezt követően beindult a Cristiano Ronaldo-show. A Real Madrid klasszisa az első félidőben büntetőből egyenlített (Moutinho harcolta ki), majd a második játékrészben egy szemfüles és egy bombagólt is szerzett (1–3).

A portugálok háromszoros aranylabdás ásza nyolc kísérletből hatodik tizenegyesét értékesítette és a harmadik tripláját szerezte a nemzeti csapatban. Karrierje során ez volt a 35. mesterhármasa (klub és válogatott).

Tiago piros lapja után az örmények Mkojan révén a 72. percben szépítettek (2–3), de több gól nem született a mérkőzésen, így Portugália sorozatban negyedik Eb-selejtezőjét is megnyerte, és 12 ponttal vezeti csoportját Dánia előtt.

Az örmények először szereztek két gólt a selejtezősorozatban, de a pontszerzéshez ez is kevésnek bizonyult, maradtak a tabella utolsó helyén.

A találkozó góljait ide kattintva megtekintheti!

DÁNIA–SZERBIA

A szerbeknek égetően szükségük lett volna a három pontra Dánia ellen, mert csak egy ponttal szerénykedtek a csoport negyedik helyén, miután három egységet levont tőlük az európai szövetség.

Ehhez képes Yussuf Poulsen nagyon szép, 16 méteres lövésével (a gólpasszt Nicklas Bendtner adta) már a 13. percben megszerezte a vezetést a dán válogatott.

A szerbek nemhogy egyenlíteni nem tudtak, de a hajrában egy újabb gólt kaptak – Jakob Poulsen a 87. percben alakította ki a 2–0-s végeredményt.

A szerbeknek hatalmas csodára lenne szükségük az Eb-szereplés kiharcolásához. A dánok ráadásul úgy nyertek, hogy az első félidőben Daniel Agger egy tizenegyest is kihagyott.

I-CSOPORT
Örményország–Portugália 2–3 (1–1)
Jereván. Vezette: Gumienny (belga)
ÖRMÉNYORSZÁG: Berezovszkij – Mkojan, Arzumanjan, Andonjan, Hajrapetjan – Mkrtcsjan (R. Hovszepjan, 29.) – K. Hovhanniszjan (Özbiliz, 61.), Mkhitarjan, Pizzelli, Ghazarjan – Szarkiszov (Korjan, 72.). Szövetségi kapitány: Szargisz Hovszepjan
PORTUGÁLIA: Rui Patrício – Vieirinha, R. Carvalho (Fonte, 79.), Bruno Alves, Eliseu – Fábio Coentrao (Adrien Silva, 73.), Tiago, Joao Moutinho – C. Ronaldo, Danny (William Carvalho, 64.), Nani. Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Gólszerző: Pizzelli (14.), Mkojan (72.), ill. C. Ronaldo (29., 55., 58. – az elsőt 11-esből)
Kiállítva: Tiago (62.)

Dánia–Szerbia 2–0 (1–0)
Koppenhága, Telia Parken. Vezette: Kuipers (holland)
DÁNIA: Schmeichel – Jacobsen, Kjaer, Agger, S. Poulsen – Kvist (Christensen, 77.) – Höjbjerg, Krohn-Dehli (J. Poulsen, 61.) – Y. Poulsen (Vibe, 73.), Bendtner, Eriksen. Szövetségi kapitány: Morten Olsen
SZERBIA: Sztojkovics – Ivanovics, Makszimovics, Nasztaszics, Kolarov – Fejsza, Matics – Tosics (F. Kosztics, 65.), Ljajics (Djuricsics, 81.), Markovics – A. Mitrovics (Skuletics, 90.). Szövetségi kapitány: Radovan Csurcsics
Gólszerző: Y. Poulsen (13.), J. Poulsen (87.)

Az összes szombati Eb-selejtező eredményét és jegyzőkönyvét ide kattintva érheti el!

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Portugália 5 4 1 7–4 +3 12
2. Dánia 5 3 1 1 8–4 +4 10
3. Albánia 4 2 1 1 4–5 –1 7
4. Szerbia* 5 1 1 3 6–8 –2 1
5. Örményország 5 1 4 5–9 –4 1
* Szerbiától 3 pont levonva

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik