„Ha az északírek legyőzték, nekünk sem probléma Magyarország”

Vágólapra másolva!
2015.10.16. 16:23
null
A magyar válogatott a selejtezők nyitányán kapott ki hazai pályán az északírektől (Fotó: Szabó Miklós)
A magyar labdarúgó-válogatott kiemelt lett a pótselejtezőn, így a dán, norvég, ír, szlovén négyes egyikén át vezethet az útja a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra. A Nemzeti Sport Online megkeresésére két ír kollégánk jellemezte a saját válogatottját, valamint a mieinkről is kikértük a véleményüket.

 

„Az ír emberek már évek óta elvesztették a hitüket a nemzeti csapatban – kezdte Daniel McDonnell, az Irish Independent szakírója a Nemzeti Sport Online megkeresésére. – Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a dublini teljesítményünk nem tudott fejlődni az előző időszakban. Miután megvertük Németországot, egy fokkal jobb lett a helyzet, de aztán ismét csalódniuk kellett a szurkolóknak, mivel nem jutottunk ki egyenes ágon.”

McDonnell szerint az ír szurkolóknak Magyarország az első számú kívánsága a lehetséges ellenfelek közül, mivel harmadik lett a csoportjában Észak-Írország mögött – márpedig Írországban mindenki azt gondolja, hogy erősebb a válogatottjuk az északírekénél.

„Írországnak több játékosa van a Premier League-ben és magasabb szinten futballozik. Azt hiszem, úgy állnak hozzá az emberek, hogy ha az északírek legyőzték Magyarországot, ez nekünk sem lehet probléma. Ezért szeretne mindenki a magyarokkal játszani, úgy érezzük, könnyebb lenne a feladatunk, mintha Ukrajnával vagy Svédországgal kellene megküzdenünk.”

Hasonló véleményen van a The Irish Times újságírója, Patrick Madden is, aki úgy véli, ha megnézik az írek a négy lehetséges ellenfelet, és őszintén válaszolnak, mindenki úgy véli, Magyarországon keresztül vezetne a legkönnyebb út az Eb-re.

„Kétségtelen, Magyarország hihetetlenül peches, hogy egyáltalán itt kell lennie, és nem tervezheti már most az utazását az Európa-bajnokságra – mondta Patrick Madden az NSO-nak. – Ugyanakkor azt mindenképpen meg kell jegyezni, hogy egyszer sem tudta legyőzni a csoport utolsó helyén végző Görögországot.”

„Nem ismeretlenek a magyar válogatott játékosai a mieink előtt. Király Gábor és Bogdán Ádám mellett jól ismerik Gera Zoltánt is, aki a Fulhamben és a West Bromwich Albionban is futballozott. Biztos vagyok benne, sokan ismerik Priskin Tamást is a Watfordból és az Ipswichből.”

Az ír válogatottból eltiltás miatt kihagyja az első meccset Jon Walters és John O’Shea is. Walters Martin O’Neill szövetségi kapitány meghosszabbított keze a pályán, míg a Manchester United korábbi játékosa is alapember, annak ellenére, hogy Lengyelország ellen igencsak megszenvedett Robert Lewandowskival.

„De kinek könnyű megbirkóznia vele? – teszi fel a kérdést Madden. – Shane Long játéka is kérdéses, a csatár megsérült, és egy hónapot hagyhat ki. A mieink két legjobb játékosa James McCarthy és Seamus Coleman. McCarthy szenzációsan futballozott Németország ellen, talán élete legjobb meccse volt az.”

„A magyarokkal kapcsolatban a legnagyobb nehézség az, hogy az összes ellenfél közül a legkevesebb információval róluk rendelkezünk. Írország nagyon nehéz csoportból harcolta ki, hogy pótselejtezős legyen. Miután elvettünk négy pontot a világbajnoktól, azt hiszem, senkitől sem kell félnünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik