Eb 2016: citromsárga riasztás, parkolók, szektorok, gyülekező – fontos infók a mai meccshez!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.14. 13:00
Bordeaux felé tart? Esetleg már a francia városban van és a meccsre készül? Íme, a legfontosabb információk a készülődés utolsó szakaszához – valószínűleg esni fog, és hűvös lesz a meccs után.

Bordeaux-ra és környékére citromsárga riasztást adott ki a francia meteorológiai intézet, mert zivatar várható. Akik a helyszínen szurkolnak a magyar válogatottnak, mindenképpen vigyenek magukkal esőkabátot és egy átmeneti kabátot, mert bár a meccs előtt 18-19 fok lesz, mire véget ér a találkozó, az erős szél miatt a hőérzet 12-13 fokra visszaesik.citromsárga riasztást adott ki a francia meteorológiai intézet, mert zivatar várható. Akik a helyszínen szurkolnak a magyar válogatottnak, mindenképpen vigyenek magukkal esőkabátot és egy átmeneti kabátot, mert bár a meccs előtt 18-19 fok lesz, mire véget ér a találkozó, az erős szél miatt a hőérzet 12-13 fokra visszaesik.

A stadionba szóló jegyekről érdemes tudni, mely szektorba szólnak. A bejáratokat betű-, a szektorokat számjelzéssel látták el.

A stadion szektorelosztása:

(Fotó: ultrashungary.com)

A bejáratoknál csomagmegőrzők is találhatóak, ezek árát a belépéskor kell megérdeklődni. Aki csomagmegőrzőt használ, kap egy sorszámozott jegyet, amelyet meg kell őrizni, és a stadion elhagyásakor felmutatni. A stadion zárását követően 24 órán át nem ürítik ki a csomagmegőrző bokszokat, ezt követően viszont a benne talált értékeket átadják a mérkőzés szervezőjének.

A Sportimádók szurkolói klub részéről Barthos Zoltán nyilatkozott az NSO-nak Facebook Live-on keresztül, s elmondta, hogy a Wales–Szlovákia meccsen több módon is kipróbálták a stadionba való bejutást, walesiektől is vásároltak belépőt, és egyszer sem ellenőrizték a belépni szándékozók személyazonosságát, azaz valószínűleg ez nem fog gondot jelenteni a magyar válogatott meccsein sem. Tehát azok is bejuthatnak gond nélkül a mérkőzésekre, akiknek a jegyén másnak a neve szerepel.

Parkolás: a P9 parkoló ingyenes személyautóknak (nagy, de korlátozott a hely, ezért érdemes időben érkezni), a stadion kb. 500 méterre van innen.

(Fotók: ultrashungary.com)

A stadion a C villamosvonal északi végállomásánál (Parc des Expositions) található, ez köti össze a pályát a belvárossal. A repülőtérről az 1-es busz vezet a városba, ennek a másik végállomása a Gare Saint-Jean vasúti pályaudvar, ahová a TGV vonatok érkeznek. Itt megáll a C villamos, amely egyenesen a stadionhoz vezet (még 30 perc).

Az Ultras Hungary közös indulás lehetőségét is felajánlja a szurkolóknak, a meccsnapon 12 órától tartják a gyülekezőt, és 14 órakor indul el az egyórás menet a stadionhoz. A találkozó a Cours du Medocmegállónál, a Quai des Chartrons úton, a Garonne partján van. Gyalog kb. 1 óra a stadion, villamossal 40 perc – írja az oldal.

A francia forgalmi sztrájk kedden folytatódik, és ez Bordeaux-t is érinti.

A helyi közlekedési társaság, a TransGironde a hivatalos honlapján már közzétette, mely városi és környéki járatok nem közlekednek kedden – a lista itt tekinthető meg. A drukkereknek tanácsos figyelembe venni, hogy a tömegközlekedési dolgozók sztrájkja a gépkocsiforgalomra is hatással lesz – szóval mindenki induljon el időben a Matmut Atlantique Stadion felé!

Franciaországban hetek óta zajlanak a munkaügyi reform elleni sztrájkok, és a szakszervezetek természetesen az Európa-bajnokság időszakára sem hirdettek moratóriumot.

A mérkőzés után az eddigi tapasztalatok szerint a szurkolók szabadon mozoghatnak, azaz a meccset más szektorban megtekintő ismerőssel könnyen össze lehet futni. Ha nincs balhé, a rendőrség nem tereli a szurkolócsoportokat – úgyis mindenki a villamosmegálló felé veszi az irányt.

Az MLSZ a honlapján közzétette az UEFA által legfontosabbnak tartott, szurkolóknak szóló információkat.

„A szurkolóknak szóló alábbi információkat az UEFA munkatársai, illetve a szervezők megerősítették:

• Mindenki számára javasolt a tömegközlekedés használata. A stadion a városon kívül található, parkolási és egyéb okokból lényegesen egyszerűbb dolguk lesz azoknak, akik tömegközlekedéssel – elsősorban villamossal – érkeznek a közelbe, akár a belvárosból, akár a fanzone-ból.
• Akinek megsérült a belépője, esetleg elvesztette a jegyét, minél előbb keresse fel a 10.00-kor nyitó Ticket Collection Pointot, ne halogassa ezt a mérkőzést közvetlenül megelőző órákra.
• A megbeszélésen elhangzott az is, hogy a csapat felelősséggel tartozik a szurkolóiért, illetve a szurkolók viselkedéséért. Amennyiben azonosíthatóan a magyar szurkolók viselkednek sportszerűtlenül vagy a stadion szabályzatával ellentétes módon (jellemzően görögtűz, pirotechnika, rasszizmus, stb.), valamint közterületen is azonosíthatóan magyar szurkolók jogsértő cselekményeket követnek el, ezekért minden esetben a magyar válogatottat sújtja büntetéssel az UEFA.

Fontos információ a szervezett magyar szurkolótábornak, hogy az UEFA kiemelt figyelemmel kíséri a szervezett szurkolást is. Így különösen fontos, hogy továbbra is a Groupama Arénában már megszokott, fergeteges hangulatú, de mindvégig sportszerű, szélsőségektől mentes szurkolással buzdítsák a válogatottat első Eb-mérkőzésén.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik