Eb 2016: Tisztelem CR-t, de… – Németh Krisztián

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.08. 18:15
Németh Krisztián, a magyar labdarúgó-válogatott és az al-Garafa támadója katari élményeiről, valamint a közelgő Európa-bajnokságról beszélt.  

„Számos másik országban játszottam ezelőtt, így gyorsan beilleszkedtem. A vezetőedző és a csapattársak is szívélyesen fogadtak, jól érzem magam a klubnál – idézi Németh Krisztián szavait a katari szövetség honlapja. – A bajnokság még fejlődő szakaszában van, ám sok szempontból láthatunk jó dolgokat, ami a labdarúgást illeti.”

Az Eb-re készülő Németh a pénteken kezdődő kontinenstornáról is beszélt.

„Magyarországnak gazdag futballmúltja van, ezt fontos megünnepelni, de a csapat csak előre tekint. A nemzet múltja természetesen motivál minket abban, hogy elérjük a kitűzött célokat az Eb-n. Ha reálisan nézzük, Ausztria ellen a pontszerzés is benne van a pakliban, Izlandot pedig jó volna legyőzni. A végén jönnek a portugálok, ott bármi megtörténhet. A három mérkőzés alapján van esélyünk a továbbjutásra, a kieséses szakaszban meg már minden a szerencsén múlik.”

A 27 éves támadót motiválja, hogy olyan klasszis ellen bizonyíthat, mint Cristiano Ronaldo.

„Nagyon tisztelem CR-t, de a pályán ő is csak egy játékos. Amikor a portugálhoz hasonló sztárok ellen lépünk pályára, az nekünk mindig plusz motivációt ad, a magyar válogatott pedig még inkább meg akarja majd mutatni, mire képes az Európa-bajnokságon.”

Szurkolj élőben az Eb-n!www.pegazus.hu

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK: 1 Király Gábor (Haladás), 12 Dibusz Dénes (Ferencváros), 22 Gulácsi Péter (RB Leipzig)
VÉDŐK:
21 Bese Barnabás (MTK), 5 Fiola Attila (Puskás Akadémia), 20 Guzmics Richárd (Wisla Kraków), 23 Juhász Roland (Videoton), 4 Kádár Tamás (Lech Poznan), 3 Korhut Mihály (Debrecen), 2 Lang Ádám (Videoton)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 6 Elek Ákos
(Diósgyőr), 10 Gera Zoltán (Ferencváros), 15 Kleinheisler László (Bremen), 14 Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), 8 Nagy Ádám (Ferencváros), 16 Pintér Ádám (Ferencváros), 18 Stieber Zoltán (Nürnberg)
TÁMADÓK: 13 Böde Dániel (Ferencváros), 7 Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), 11 Németh Krisztián (al-Garafa), 17 Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), 19 Priskin Tamás (Slovan Bratislava), 9 Szalai Ádám (Hannover)
Szövetségi kapitány: Bernd Storck

A PROGRAM
F-CSOPORT
Június 14. 18.00 Ausztria–MAGYARORSZÁG Bordeaux, Matmut Atlantique
Június 14. 21.00 Portugália–Izland Saint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard
Június 18. 18.00 Izland–MAGYARORSZÁG Marseille, Stade Vélodrome
Június 18. 21.00 Portugália–Ausztria Párizs, Parc des Princes
Június 22. 18.00 Izland–Ausztria Saint-Denis, Stade de France
Június 22. 18.00 MAGYARORSZÁG–Portugália Lyon, Stade des Lumières

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik