Eb 2020: Deschamps elismerte, sérüléssel küzd a Bayern-sztár; Griezmann rekordot dönt

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
Vágólapra másolva!
2021.06.18. 14:57
null
Didier Deschamps (Fotó: AFP)
A szombati Magyarország–Franciaország Eb-meccset megelőzően Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya és Hugo Lloris csapatkapitány válaszolt az újságírók kérdéseire.

Tudjuk, hogy nehéz körülmények várnak ránk. Nagyon meleg lesz és telt házas közönség biztathatja a magyar csapatot. Nem becsüljük le az ellenfelet. Tisztában vagyunk az erejével, nem véletlenül van itt – beszélt a sajtótájékoztató elején a magyar csapatról Hugo Lloris. – Nagyobb labdabirtoklásra törekszünk, aztán majd meglátjuk, mit kezdünk a labdával. A németek ellen nem mindig sikerült a labdatartás, de amikor a tizenhatosukig eljutottunk, megmutattuk, milyen veszélyesek tudunk lenni. A rögzített helyzetekre nagyon figyelnünk kell, mert ez olyan fegyver, amit próbálhatnak ellenünk használni.”

A németek elleni meccs csak egy volt a sok közül, fontos, hogy jól kezdtünk, jó teljesítményt nyújtottunk, de nem érdemes ebből messzemenő következtetéseket levonni. A holnapi meccsen jól kell kezelnünk a várható labdabirtoklási fölényünket. Nyerni akarunk, és ezt közösen, csapatként akarjuk megtenni” – hangsúlyozta Hugo Lloris.


Benzemáék felkészültek a holnapi összecsapásra (Fotó: Szabó Miklós)
Benzemáék felkészültek a holnapi összecsapásra (Fotó: Szabó Miklós)

 

Didier Deschamps szövetségi kapitány a sajtótájékoztatója elején a kisebb sérülésekkel bajlódó játékosokról kapott kérdést, Benjamin Pavard és Lucas Hernández állapotáról.

„Meg tudom erősíteni, hogy Lucas kisebb sérüléssel bajlódik, de az orvosi stáb dolgozik rajta, ahogy a németek ellen nem zavarta ez a sérülés, most sem fogja. Pavard miatt sem kell aggódni, továbbra is frissek és harcra készen állnak” – reagált Deschamps, aki ezt követően Antoine Griezmannról beszélt, aki rekordot dönthet azzal, hogy sorozatban, megszakítás nélkül 50. alkalommal játszhat a francia válogatottban.

Igen, rekorddöntés lesz. Ez számára is nagy szó. Szerencsére elkerülték a sérülések. Látjuk, milyen kvalitásai vannak, mit ad a francia csapatnak góljain, gólpasszain keresztül. Az egyik legjobb játékos a világon, megvan a képesség benne, hogy bármikor megváltoztassa a meccsek képét, és védekezésben is fontos szerepe van. Antoine nagyon kreatív játékos, aki, ha arra kerül a sor, vissza megy védekezni is. Talán túl sokszor is, amihez a klubjaiban szokott hozzá, de ez nem akadályozza abban hogy hatékony legyen támadásban.”

Deschamps ezt követően reagált arra, nem tart-e attól, hogy bizonyos politikai felhangok rányomják a bélyeget a mérkőzésre, és beszélt a magyar válogatottról is.

Olyan csapattal játszunk, amely nagyon jó a rögzített helyzeteknél, ezért fenn kell tartani a koncentrációt. Az ellenfélnek magas játékosai vannak, de mi is jól állunk ezen a téren. Amikor mi futballozunk, nem politizálunk. Két labdarúgócsapatról van szó, mi azért vagyunk itt, hogy sportoljunk. A szurkolók támogatása a hazai csapat számára fontos tényező, ez segített nekik Portugália ellen is. Nagyon jó edzője van a magyar válogatottnak, otthon játszik, ezért ugyanolyan erős magyar csapatra számítok, mint Portugália ellen.”

Deschamps arra a kérdésre nem kívánt reagálni, pihentethet-e kulcsembereket a portugálok elleni mérkőzésre, ugyanakkor hangsúlyozta, már szombaton szeretnének olyan eredményt elérni, amivel továbbjuthatnak. Lépésről, lépésre haladunk.

Lehet, hogy ugyanaz lesz a csapatunk, mint a németek ellen, de az is lehet, hogy változtatok.”

A FRANCIA EB-KERET
KAPUSOK: 1 – Hugo Lloris
(Tottenham – Anglia), 16 – Steve Mandanda (Marseille), 23 – Mike Maignan (Lille)
VÉDŐK: 2 – Benjamin Pavard (Bayern München – Németország), 24 – Léo Dubois (Lyon), 4 – Raphaël Varane (Real Madrid – Spanyolország), 15 – Kurt Zouma (Chelsea – Anglia), 3 – Presnel Kimpembe (PSG), 5 – Clément Lenglet (Barcelona – Spanyolország), 21 – Lucas Hernandez (Bayern München – Németország), 18 – Lucas Digne (Everton – Anglia), 25 – Jules Koundé (Sevilla – Spanyolország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 13 – N'Golo Kanté (Chelsea – Anglia), 6 – Paul Pogba (Manchester United – Anglia), 14 – Adrien Rabiot (Juventus – Olaszország), 12 – Corentin Tolisso (Bayern München – Németország), 17 – Moussa Sissoko (Tottenham – Anglia), 8 – Thomas Lemar (Atlético Madrid – Spanyolország)
TÁMADÓK: 26 – Marcus Thuram (Mönchengladbach – Németország), 20 – Kingsley Coman (Bayern München – Németország), 10 – Kylian Mbappé (PSG), 7 – Antoine Griezmann (Barcelona – Spanyolország), 9 – Olivier Giroud (Chelsea – Anglia), 19 – Karim Benzema (Real Madrid – Spanyolország), 22 – Wissam Ben Yedder (Monaco), 11 – Ousmane Dembélé (Barcelona – Spanyolország)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Didier Deschamps

F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN)
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália 0–3
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország 1–0
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország
AZ ÁLLÁS
1. Portugália 1 1 3–0 +3 3
2. Franciaország 1 1 1–0 +1 3
3. Németország 1 1 0–1 –1 0
4. MAGYARORSZÁG 1 1 0–3 –3 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik