A jelek szerint Mbappé játszhat a franciák következő mérkőzésén

Vágólapra másolva!
2024.06.24. 16:36
Mbappé a hétfői edzésen (Fotó: AFP)
A csoportelsőség az utolsó, harmadik körben dől el a labdarúgó Európa-bajnokság D-csoportjában, a végső győzelemre is esélyes franciáknál alighanem újra játszhat az első fordulóban megsérülő Kylian Mbappé.

 

Kylian Mbappé orrcsonttörést szenvedett csapata első Európa-bajnoki összecsapásán, Ausztria ellen. A Real Madrid legújabb igazolását nem műtötték meg, de nem játszhatott a hollandok elleni rangadón, maszkban sem.

Most úgy tűnik, visszatérhet, a legutóbbi edzőmérkőzésen két gólt is szerzett.

„Ismerjük Kyliant – mondta a Marseille védője, Jonathan Clauss. – Jól játszott, kezdi megszokni a maszkját, és ez volt az edzőmérkőzés lényege. Gólt szerzett, és adott néhány gólpasszt. Remekül játszott, ahogyan általában szokott.”

Mbappé madridi csapattársa, Aurélien Tchouaméni szerint a támadó készen áll arra, hogy játsszon a lengyel elleni mérkőzésen.

„Mindenki tudja, hogy játszani akar a következő meccsen, ezzel senkinek sem okozok most meglepetést. Megszokja a maszkot, nyilván ő is és mi is azt szeretnénk, ha maszk nélkül játszana, de nincs más választásunk. Tudjuk, hogy készen áll a visszatérésre, és tudjuk azt is, hogy sokat segít majd nekünk, ha pályára lép.”

A már kieső lengyelek kapust váltanak, Wojciech Szczesny a torna után visszavonul a válogatottól, szövetségi kapitánya, Michal Probierz még nem döntött, hogy Lukasz Skorupski vagy Marcin Bulka közül ki helyettesíti.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik