„Jogilag nem lenne szabad elengedni a történteket” – szakjogász Varga fejsérüléséről

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.06.27. 20:11
Fotó: Koncz Márton
A Nemzeti Sportrádióban Csisztu Zsuzsa beszélgetett dr. Nagy Zsigmonddal, a Sportjus társaság elnökével, nemzetközi sportszakjogásszal.

 

„Jogilag nem lenne szabad elengedni a történeteket – mondta dr. Nagy Zsigmond. Ebben a helyzetben, ha ne adj isten, Varga Barnabás nem tud visszatérni a pályára akár több hónapig, akkor kár éri.”

„Látszik, hogy a két skót védő közrefogja, és a kapus irányába taszítja a csatárunkat. Az ellenkező oldalról érkező kapus pedig jobb kézzel próbálja kiöklözni a labdát, a bal könyökével pedig konkrétan kiütötte a szerencsétlen játékost. Úgy gondolom, ebben a helyzetben a bírók hibáztak. A szabálykönyv alapján megvan a lehetőség, a jogi alap, hogy adott helyzetben egy rendkívül durva játékossal szemben eljárjanak. Ebben a szituációban ennek kellett volna történnie.”

„Az UEFA nagyon sok esetben rendkívül szenzitív, felhívja a figyelmet a szabályai betartására, szankcionál, joggal. Ebben a helyzetben hallgatnak. Fejet ért ütés. Ez az ökölvívásban elmegy labdarúgásban semmiképp.”

„Tudom, van olyan vélemények, hogy ez összességében balesetnek tekinthető, mivel labdára irányult a kapus mozgása, de a kapus védettsége akkor áll fent, ha a labda a birtokában van.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik