Julian Nagelsmann: Magyarország kellemetlen ellenfél

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
• Stuttgart
Vágólapra másolva!
2024.06.19. 21:05
Julian Nagelsmann máris továbbjutott a németekkel (Fotó: Koncz Márton)
A Németország–Magyarország (2–0) Eb-meccs után a hazaiak szakvezetője, Julian Nagelsmann arról beszélt, hogy az történt a pályán, amit elterveztek.

 

Kemény meccs volt, elégedett vagyok, megvan a továbbjutás, de még van egy csoportmeccsünk, első helyen szeretnénk továbblépni. Fantasztikus a hangulat, a szurkolók a hotelünk előtt vonultak el a meccs előtt és a 30. percben elénekelték a himnuszunkat. Ezektől a pillanatoktól még a tapasztalt játékosaink is meghatódnak. A szurkolók álmodozhatnak, nekünk pedig valóra kell váltanunk az álmaikat” – értékelt Julian Nagelsmann.

A szakember kérdésre válaszolva Jamal Musialát és Ilkay Gündogant méltatta.

Jamalnak úgy kell játszania, mintha kispályán játszana, mintha a barátokkal játszana, nem szabad a nyomásra gondolni és akkor jól teljesíthet, ahogy ma és Skócia ellen is. Gündogan is kemény meccset hozott le, sokszor ütközött, jó teljesítményt nyújtott. A gólja nem semmi munka volt.”

A csapat magabiztosságáról is beszélt.

Egy érési folyamaton megy keresztül a csapat. A magyarok erőteljesen játszottak, kockáztattak, de a statisztika mellettünk volt: lövések, gólok. Magyarország kellemetlen ellenfél, de stabilak tudtunk maradni.”

Ezután arról faggatták Nagelsmannt, mit mondott a szünetben a futballistáinak, mitől változott a játék a második félidőben. 

Nem volt sok tér a pályán. Amikor ilyen ellenfelünk van, amelyik ennyire mélyen védekezik, akkor hagyhatjuk az elején futni őket, és aztán ha nem lőnek gólt, akkor egyre nehezebbé válik számukra a játék. Azt próbáltuk elkerülni, hogy minden játékosunk az ellenfél térfelén legyen. Nagyon nyugodtnak kellett maradjunk az ellenfél kapuja előtt, ezt sikerült megvalósítanunk a második félidőben.”

A szerencse szerepéről is kérdezték a német kapitányt: „A kemény munka a döntő, nem a szerencse. Volt egy nagy védése Neuernek, amikor utána mindenkit megölelt. Nemcsak gólokat kell tudni lőni, hanem egymást segíteni, bátorítani.”

A folytatás is szóba került: „Figyelem, milyen ellenfelet kaphatunk. Ha megnézzük, ki lehet számolni a lehetséges ellenfeleket, de nekünk először is meg kell nyernünk három meccset, a többi nem rajtunk múlik.”

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG 
CSOPORTKÖR
A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
NÉMETORSZÁG–MAGYARORSZÁG 2–0 (1–0)
Stuttgart, 54 000 néző. Vezette: Danny Makkelie (Hessel Steegstra, Jan de Vries) – hollandok
NÉMETORSZÁG: Neuer − Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt − Andrich (Can, 72.), Kroos − Musiala (Führich, 72.), Gündogan (Undav, 84.), Wirtz (Sané, 58.) − Havertz (Füllkrug, 58.). Szövetségi kapitány: Julian Nagelsmann
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Fiola, Orbán, Dárdai M. – Bolla (Ádám, 75.), Nagy Á. (Kleinheisler, 64.), Schäfer, Kerkez (Nagy Zs., 75.) – Sallai (Csoboth, 87.), Szoboszlai – Varga B. (Gazdag, 87.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Musiala (22.), Gündogan (67.)
Sárga lap: Varga B. (23.), Rüdiger (27.), Mittelstädt (89.), Szoboszlai (90+3.), Rossi (90+3.) (Az első félidő hajrájában a magyar kispad előtt is felmutatta a játékvezető a sárga lapot, Tömő Attila csapatmenedzser kapta.)

     
AZ ÁLLÁS     

 

 

1. Németország227–1

+6

6

2. Svájc2114–2

+2

4

3. Skócia2112–6

–4

1

4. MAGYARORSZÁG221–5

–4

0

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik