Spanyol, grúz, illetve dán játékos eddig az Eb három legjobbja a SofaScore szerint

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.06.23. 11:57

 

Az élő eredménykövetés mellett a statisztikák kielemzésével foglalkozó cég összesítette a legfontosabb mutatók szerinti rangsort a csoportkör első két fordulója után. Ennek alapján a spanyol Fabián Ruiz a torna eddigi legjobban szereplő játékosa két meccsen átlagolt 8.60-as értékeléssel, megelőzve a grúz Giorgi Mamardasvilit (8.35), illetve a dán Christian Eriksent (8.20).

A góllövőlistát holtversenyben vezeti a német Jamal Musiala két góllal (aki a kevesebb játékpercnek köszönhetően előzi meg a szlovák Ivan Schranzt és a grúz Zsorzs Mikautadzét), míg a legjobb xG-t (várható gól) Antoine Griezmann érte el (1.78, 0 rúgott gól, szemben az 1.47-es xG-re két gólt szerző Mikautadzével).

A gólpasszok terén az egyedüliként két asszisztot jegyző román szélső, Dennis Man áll az élen, míg a legtöbb nagy helyzetet a horvát Ante Budimir és a spanyol Lamine Yamal alakította ki, fejenként hármat. A legtöbb kulcspassszt (11-et) a dán Christian Eriksen jegyezte, míg a legtöbb pontos passz Toni Kroos (micsoda meglepetés!) nevéhez fűződik, szám szerint 225. A legtöbb sikeres cselt (9) a belga Jérémy Doku jegyzi, ahogyan a legtöbb 16-oson belüli labdaérintést is (23).

A legtöbb párharcot (17) holtversenyben Cody Gakpo, Marc Cucurella, Sztrahinja Pavlovics nyerte meg, a legtöbb szerelést az osztrák Nicolas Seiwald mutatta be (10), míg a legtöbb passzt a horvát Josip Sutalo fülelte le (10). A legtöbb lövést (7) Willi Orbán blokkolta, míg a legtöbb labdaszerzés Fabián nevéhez fűződik (21). Végül, de nem utolsósorban a legtöbb védést a grúz kapus, Giorgi Mamardasvili mutatta be, szám szerint 16-ot.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik