Nagyon közel jártunk a győzelemhez – a szlovén gólt szerző Zan Karnicnik a szerbek elleni ikszről

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.06.20. 18:24
Zan Karnicnik lett a meccs legjobbja (Fotó: Getty Images)
Mint ismeretes, Szlovénia 1–1-es döntetlent játszott Szerbiával a labdarúgó Európa-bajnokság C-csoportjának második fordulójában. Lássuk, hogyan értékelték a látottakat a mérkőzés főszereplői!

„Nehéz megszólalni, mivel nagyon közel fogtunk a győzelemhez. Nagyon jól játszottunk, de nem sikerült végig feltartóztatni őket. Hosszú labdák sokasága után találtak be – végső soron ez az erősségük. Csodás érzés volt a pályán lenni és élvezni a szurkolók támogatását. Számunkra a csoport favoritjának számító Anglia következik, mi pedig mindent meg fogunk tenni ellenük is” – idézi az uefa.com a szlovén gólt szerző, a meccs legjobbjának is megválasztott Zan Karnicniket. 

„Megmutattuk, hogy megérdemelten vagyunk itt az Eb-n. A futball kegyetlen, de biztos vagyok benne, hogy erre a csapatra még rá fog mosolyogni a szerencse – így a szlovén szövetségi kapitány, Matjaz Kek.Remek hangulatban bátor és őszinte játékkal rukkoltunk elő, ez pedig szerintem bekerül a szlovén sport legendáriumába. Tudtuk, hogy Szerbia rendkívül veszélyes pontrúgásokból. A végén talán csökkent a koncentrációnk, de én büszke vagyok a srácokra, mert óriási szívvel játszottak. Most már az Anglia elleni meccsre fókuszálunk. Nyilván ők az esélyesek, de a dánok és a szerbek is esélyesek voltak ellenünk. Felemeljük a fejünket és nekiállunk a felkészülésnek.”

Kek hozzátette: Seskót egy görcs miatt kellett lecserélni, csapata pedig szerinte nem játszott alárendelt szerepet a szerbek ellen. A szövetségi kapitány továbbá kijelentette, hogy a fiatalok teljesítménye biztató jövőt ígér a szlovén labdarúgásnak.


„Csodálatos érzés volt így betalálni, de szívesem kicserélném a gólt egy győzelemre. Ezzel együtt örülök a megszerzett pontnak, hiszen meccsben maradtunk (a továbbjutás tekintetében – a szerk.). Most fel kell emelnünk a fejünket és készülni kell a Dánia elleni meccsre – fogalmazott a szerb gólszerző, Luka Jovics.Szlovénia remekül teljesített, nagyon nehezen találtunk fogást rajta, de végső soron igazságos eredmény született.”

„Egy pillanatra sem adtuk fel, az utolsó momentumokig hittünk magunkban. Sok helyzetet dolgoztunk ki, de a kilencven perc alatt képtelenek voltunk a hálóba juttatni a labdát. Ezzel együtt nem álltunk le, nem akartuk elfogadni az esetleges vereséget Szlovénia ellen, s ez végül kifizetődött – így a szövetségi kapitány Dragan Sztojkovics. – Minden statisztikai mutatóban jobbak voltunk az ellenfélnél, de a futballt gólra játsszák. Fontos pontot szereztünk, de a kezdőcsapatunkra nézve egyértelmű, hogy látványos támadófutballal próbáltunk meg gólokat szerezni és nyerni.”

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ 
C-CSOPORT
SZLOVÉNIA–SZERBIA 1–1 (0–0) 
München, Football Aréna, 63 028 néző. Vezette: Kovács István (Vasile Marinescu, Ovidiu Artene – románok)
Szlovénia: Oblak – Karnicnik, Drkusic, Bijol, Janza – Stojanovic (Verbic, 76.), Gnezda Cerin, Elsnik (Brekalo, 90+1.), Mlakar (Gorenc Stankovic, 64.) – Sporar, Sesko (Vipotnik, 76.). Szövetségi kapitány: Matjaz Kek
Szerbia: Rajkovics – Veljkovics, Milenkovics, Pavlovics – Zsivkovics (Birmancsevics, 82.), Ilics, Lukics (Sz. Milinkovics-Szavics, 64.), Mladenovics (Gacsinovics, a szünetben) – Tadics (Szamardzsics, 82.) – Vlahovics (Jovics, 64.), A. Mitrovics. Szövetségi kapitány: Dragan Sztojkovics 
Gólszerző: Karnicnik (69.), ill. Jovics (90+5.)  
Sárga lap: Janza (87.), Vipotnik (90+4.), ill. Mladenovics (25.), Lukics (54.), Jovics (90+2.), Gacsinovics (90+3.)      

A C-CSOPORT ÁLLÁSAMGYDVL–KGK

P

1. Anglia111–0+1 3   
2. Szlovénia222–2  0 2   
3. Dánia111–1  0 1   
4. Szerbia2111–2–1 1   


 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik