A legidősebb Eb-elődöntős rekordja is megdőlt

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.10. 12:41

Nemcsak Lamine Yamal döntött csúcsot, hanem a mögötte, jobbhátvédként játszó Jesús Navas is, ugyanis a spanyol válogatott játékosa 38 évesen és 231 naposan a legidősebb labdarúgó lett, aki Európa-bajnoki elődöntőben lépett pályára, átadva a múltnak a német Jens Lehmann csúcsát, aki 2008-ban három nappal volt fiatalabb, mint Navas, 38 évesen és 228 naposan volt sokáig csúcstartó – hívta fel a figyelmet a labdarúgás statisztikáival és történetével foglalkozó szervezet, az IFFHS.

Érdekesség, hogy Navas annak idején túl félénk volt, ezért elutasította a spanyol ifjúsági válogatott meghívóját, de végül azzal győzték meg, hogy szobatársa lesz sevillai barátja, Sergio Ramos. Navas pedig még Yamal születése előtt öt trófeát nyert a Sevillával.

A spanyolok beállították az előző tornán felállított csúcsukat, s most is 13 gólnál járnak. Ennél többre csak Franciaország volt képes az 1984-es Eb-n lőtt 14 góljával. 

A franciáknál is megdőlt egy csúcs, ugyanis most már Antoine Griezmann-nak van a legtöbb Eb-mérkőzése (17), hiszen a spanyolok elleni meccsel hagyta le az eddigi csúcstartó Lilian Thuramot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik