Bárhogy alakul a döntő, Southgate marad az angol kapitány – sajtóhír

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.12. 09:06
Sajtóhírek szerint a döntő alakulásától függetlenül marad Gareth Southgate az angol válogatott kapitánya (Fotó: Getty Images)
Egészen hullámzó időszakot él át az angol válogatottal a Spanyolország elleni Európa-bajnoki döntőre készülő szövetségi kapitány, Gareth Southgate, ugyanis úgy fest, bárhogyan is alakul a finálé, maradhat az angol válogatott élén.

Az Európa-bajnokság előtt Gareth Southgate is tisztában volt vele, hogy magasak az elvárások az angol válogatottal szemben, amely a tornára favoritként érkezett. Nem véletlen, hogy a csapatot 2016 óta irányító szakember a 2018-as vb-elődöntő és az előző Eb-döntő elérése ellenére a mostani viadal előtt arról beszélt, hogy ha nem nyernek, akkor készen áll arra, hogy távozzon az angol válogatottól.

Az angol sajtó pedig éles kritikával illette Southgate-et és a játékosokat a csoportkörben nyújtott visszafogott teljesítmény miatt, olyannyira, hogy néhány szurkoló még söröspoharakat is dobált Southgate és a játékosok felé, sőt, már arról is cikkeztek a Szlovénia elleni gól nélküli döntetlen után, hogy a Szlovákia elleni nyolcaddöntő lehet Southgate utolsó mérkőzése a válogatott élén.

A játékosok – többek között Marc Guéhi – viszont kiálltak a kapitány mellett, akiről a negyeddöntő előtt is azt lehetett hallani, hogy meghosszabbítják a szerződését, ám miután a csapat kivívta a döntőbe jutást, most arról számolt be a nemzetközi sajtó, hogy

bárhogyan is alakul a Spanyolország elleni finálé, Southgate marad az angol válogatott szövetségi kapitánya.

Fabrizio Romano azt írta, hogy az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) ragaszkodik ahhoz, hogy Southgate maradjon, s már tárgyalásokra is sor került, hogy a vezetőség megerősítse a szakemberbe vetett bizalmát.

A Daily Mail hozzátette, hogy az FA azt szeretné, ha Southgate legalább a 2026-os világbajnokságig maradna, ehhez viszont szerződést kell hosszabbítaniuk a feleknek, ugyanis a szakembernek 2024 decemberéig szól a megbízatása. Kitértek arra is, hogy a döntőtől függetlenül Southgate is dönthet úgy, hogy klubedző lesz, ugyanakkor hiába merült fel a neve Erik ten Hag utódjaként a Manchester Unitednél, a manchesteriek a közelmúltban meghosszabbították a holland szakember szerződését. Arról is írt a lap, hogy ha Southgate távozna, Eddie Howe, Mauricio Pochettino vagy Graham Potter válthatja.

DÖNTŐ
JÚLIUS 14. – VASÁRNAP
21.00: Spanyolország–Anglia, Berlin

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik